• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
30
Yeniakit Publisher
Portakalın kabuğunu yiyin!

2016-03-14 21:09:34
Portakalın kabuğunu yiyin!

Portakal meyvesi turunçgiller familyasının, C vitamini açısından epeyce zengin olan bir üyesidir.

#1
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Açıkça söylemek gerekirse, portakal kabuğunun sağlık açısından olan faydaları toplumumuzca çok az bilinmekte. Bu sebepten dolayı da bilinçlenmek gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

#2
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Portakal kabuğunda bulunan C vitamini oranı meyvesine göre daha fazladır. Sadece C vitamini bakımından değil aynı zamanda da B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor.

#3
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Lifler, organik asitler ve şeker açısından da oldukça zengin olan portakal kış aylarının en çok tüketilen ve en bilinen meyveleri arasında gelmektedir.

#4
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Kabuk kısmının altında sarı ya da kırmızı renkte bol sulu ve dilimli olan özü bulunmaktadır. Kabuklarından portakal esansı, çiçeklerinden ise portakal çiçeği esansı elde edilmektedir.

#5
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra reçel ve konservesi de yapılan portakal ayrıca ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır.

#6
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır. Yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş.

#7
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Portakal kabuğu C vitamini içermektedir. Bu özelliği bünye sağlığını korumaya yardımcı olurken aynı zamanda kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir.

#8
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Portakal kabukları kolesterol seviyesini dengeleyen hesperedin içerir. -Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmayı ve dolayısıyla kilo vermeyi kolaylaştırır.

#9
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmayı ve dolayısıyla kilo vermeyi kolaylaştırır.

#10
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar.

#11
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Özellikle ciltte enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele eder.

#12
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

#13
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Solunum yolu hastalıklarından olan bronşite karşı etkilidir.

#14
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Portakal kabukları kötü nefes kokusuna neden olan unsurları ortadan kaldırır.

#15
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Portakal Kabuğunda bulunan Tangeretin; antioksidan ve anti-kanser etkileri vardır.

#16
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Böbrek taşı oluşumunu engeller. Ayrıca taş düşürücüdür.

#17
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Kan dolaşımını hızlandırır.

#18
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Damar tıkanıklıklarını engeller.

#19
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

-Vücut direncini arttırır.

#20
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Peki Nasıl Tüketilmeli?

#21
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Önce kabukları iyice yıkayın ve beyaz kısmını kesip temizleyin. Bir gün kadar kurumaya bırakın. Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin.

#22
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Portakal kabuklarını rendeledikten sonra kurutarak da kullanabilirsiniz. Rendelediğiniz portakal kabuklarını salatalarda, ufak dilimlere böldüğünüz portakal kabuklarını da çay yaparak tüketebilirsiniz.

#23
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Çay Tarifi:

#24
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğunu 4 su bardağı su ile yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın.

#25
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

3 dakika kadar da demlenmesini bekleyin ve süzün, balla tatlandırarak içebilirsiniz.

#26
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Hatta aromatik tatları seviyorsanız, çayınıza 1-2 adet karanfil veya 1 adet çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.

#27
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Ayrıca; portakal kabuklarını yıkadıktan sonra rondodan geçirerek saklayabilirsiniz.

#28
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

Kavanoz içerisinde bir kat portakal kabuğu püresi bir kat şeker koyarak buzdolabında muhafaza edip, keklerinize ve tatlılarınıza kullanabilirsiniz.

#29
Foto - Portakalın kabuğunu yiyin!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23