Orada harıl harıl petrol arayacağız! Karar resmen verildi
Gabar, Kato ve Cudi Dağlarında çıkarılan petrolün ardından heyecan tavan yapmış durumda. Türkiye amiyane tabirle harıl harıl petrol arıyor.
Gabar, Kato ve Cudi Dağlarında çıkarılan petrolün ardından heyecan tavan yapmış durumda. Türkiye amiyane tabirle harıl harıl petrol arıyor.
Doğu'da bulunan petrol rezervlerinin Batı'da bulunabileceği konuşuluyor.
Bu anlamda Trakya bölgesinde TPAO, yeniden harekete geçiyor.
Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, TPAO’nun Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki 2 adet petrol arama ruhsatının süresi 2’şer yıl uzatıldı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), biri Kırklareli’nde diğeri ise Edirne ve Tekirdağ illeri sınırları içindeki 2 arazide yer alan ve uzatılmış sürelerinin 07 Ağustos 2023’te sona erdiği petrol arama ruhsatları için, 2’şer yıl süre uzatımı aldı.
Şirketin her iki ruhsatı da 07 Ağustos 2025 tarihine kadar geçerli olacak.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), süre uzatım kararlarını, arama ruhsatlı bölgenin hidrokarbon potansiyelinin belirlenmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla verdiğini duyurdu.
TPAO’nun süre uzatımı aldığı ruhsatların pafta numaraları, konumları ve yüzölçümleri aşağıdaki gibi sıralanıyor.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23