• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muayeneye 10 bin lira alan sahte doktorun gerçek mesleği! Herkesi böyle kandırmış

Yeniakit Publisher
2023-01-18 09:30:00 - 2023-01-18 11:00:12
Muayeneye 10 bin lira alan sahte doktorun gerçek mesleği! Herkesi böyle kandırmış

İstanbul'da bir vatandaş yaşadığı sağlık sorunu sebebiyle evine bir diş doktoru çağırdı. Tedavi için 10 bin TL ödeyen vatandaş, tedavinin düzgün yapılmadığını anlayıp şikayette bulununca gerçek ortaya çıktı.

Son dönemde sahte doktor haberleri peş peşe gelmeye başladı. Son olarak İstanbul'da sahte diş doktoru olayı meydana geldi. Kendini doktor olarak tanıtan kişi vatandaşların hem sağlığıyla oynadı hem de paralarını aldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde sahte doktorun gerçek mesleği de açıklandı.

İstanbul'da diş ağrısı çektiği için akrabasının önerisi üzerine eve gelen diş doktoru inşaat işçisi çıktı. Olay geçtiğimiz yıl 1 Mayıs tarihinde Şişli ilçesinde meydana geldi. 44 yaşındaki Rıdvan K., akrabasına dişinin ağrıdığını söyledi. Akrabası Fırat K., ise bir dişçi tanıdığının olduğunu isterse eve gelip kendisini tedavi edebileceğini söyledi.

Diş ağrısı çeken genç adam akrabasının önerisini kabul ederek 40 yaşındaki Ferhat B.'yi evine davet etti. Diş tedavisi aletleriyle eve gelen Ferhat B., ağrı çeken Rıdvan K.'ye bir takım tedavi uyguladı. Genç adam dişçisine yaptığı uygulamalar karşılığında toplamda 10 bin lira ödeme gerçekleştirdi. Ancak Rıdvan K., tedaviye rağmen diş ağrılarını dindiremedi.

DİŞ DOKTORU İNŞAAT İŞÇİSİ ÇIKTI

Evine tedaviye gelen Ferhat B.'den şüphelenen genç adam yaptığı araştırmada kendisini tedavi eden kişinin gerçek doktor olmadığını öğrendi. Kendisini tedavi eden vatandaşın inşaat işçisi olduğunu öğrenen genç adam yaşadığı şokla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sahte doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mağdur şikâyet dilekçesinde akrabasının önerisi üzerine Ferhat B.'nin kendisini doktor olarak tanıtıp evde tedavi uyguladığını ve 10 bin lirasını aldığını söyledi.

DİŞLERİ ESKİSİNDEN DAHA KÖTÜ OLDU

Rıdvan K.'nın dişlerinin eskisinden daha kötü bir hale geldiğini ve ilk etapta kendisini Murat olarak tanıtan kişiden şikâyetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin ifadesine başvuruldu. Ferhat B., ifadesinde şikayetçiyi tanımadığını ve herhangi bir diş tedavisi uygulamadığını söyledi.

5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda şüpheli Ferhat B.'nin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğini ve üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle '1219 Sayılı Kanuna Aykırılık' suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

en kolay sahte iş: doktorluk; sok, sök gitsin

amele abimiz inşaatta çivileri söke söke uzmanlaşıyor, dişin zaten daha kolay çıktığını anlıyor. (bunlar implant falan da yapıyordur ha, he he he..)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23