• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Yeniakit Publisher
 Mangalda et pişirenler dikkat!

2016-04-17 16:53:33
Mangalda et pişirenler dikkat!

AKÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gök, "Mangal yaparken kullanılan odun, kor haline geldikten sonra etleri pişirmek daha sağlıklıdır. Alev ile et arasındaki mesafe en az 15 santimetre olmalıdır." dedi.

#1
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Gök, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla insanların özellikle hafta sonları piknik için mesire alanlarına akın ettiğini söyledi.

#2
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Sosyalleşme açısından önemli olan pikniğin, dikkat edilmediğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirten Doç. Dr. Gök,

#3
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

"Gerek mangal yakımında kullanılan kömür, gerekse uygun olmayan şartlarda pişirilen kırmızı ve beyaz ette meydana gelen bazı bileşikler insan sağlığına oldukça zararlıdır." diye konuştu.

#4
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) denilen kanserojenik bileşiklere dikkati çeken Gök, şunları kaydetti:

#5
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Kömür alevi etin altında değil de yanında olduğunda PAH oluşma riskinin azaltılabildiğini vurgulayan Veli Gök,

#6
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

"Et direkt odun alevine tutularak pişirilirse PAH oluşumu artmaktadır. Bu yüzden mangal yaparken kullanılan odun kor haline geldikten sonra etleri pişirmek daha sağlıklıdır.

#7
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Alev ile et arasındaki mesafe en az 15 santimetre olmalıdır.

#8
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

Eti ateşle direkt temas ettirmek yerine, mermerin ısıtılmasıyla da mangal yapılabilir." ifadelerini kullandı.

#9
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

#10
Foto - Mangalda et pişirenler dikkat!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23