• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Laikçiler tahrik peşinde

Yeniakit Publisher
2013-05-29 21:47:00 - 2013-05-29 21:48:38
Laikçiler tahrik peşinde

Başörtüsü ve İmam Hatip konularında sergilediği yasakçı ve kinci tavırla bilinen sözde eğitim sendikası Eğitim Sen, 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitime son veren 4+4+4’e karşı harekete geçti. Sözde sendika dört ay sürecek, ‘Laik Eğitim Mücadele Programı’ ad

TALHA ÇOLAK / ANKARA
KCK operasyonları çerçevesinde birçok üyesi gözaltına alınan veya tutuklanan KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in dini eğitim hazımsızlığı sürüyor.
Başörtülü ve İmam-Hatipli öğrencilerin uzun yıllar haksız şekilde yenen haklarının iade edildiği 4+4+4 zorunlu ve kademeli eğitim sistemine başından beri karşı çıkan Eğitim-Sen yine harekete geçti. Sendika dört ay sürecek, ‘Laik Eğitim Mücadele Programı’ adı altında imza kampanyası ve yürüyüşler düzenleyecek.
MİLLİ VE DİNİ EĞİTİM İSTEMİYORLAR
Mütedeyyin öğrencilerin haklarını görmezden gelmesine rağmen özgürlükçü olduğunu savunan Eğitim Sen, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen 4+4+4 zorunlu ve kademeli eğitim sistemine karşı mücadele programı çıkardı. Yeni eğitim sistemi ile eğitimin muhafazakârlaştırıldığını ileri süren sendika dört ay sürecek, ‘Laik Eğitim Mücadele Programı’ çerçevesinde birçok eyleme imza atacak.
Mücadele programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte dini muhafazakârlığın toplumu kuşattığını ve bunun eğitim eliyle de güçlendirilmeye çalışılmasına karşı sürdürdükleri mücadeleyi toplumun geniş kesimlerine yaymayı hedeflediklerini söyledi.
LAİKLİK DERSLERİ İÇİN ÇALIŞACAKLAR
Okullarda dini eğitime karşı olduklarını vurgulayan Yıldız, “Eğitim Sen üyesi yaklaşık 125 bin eğitimci, 7 Haziran Cuma günü 1 ders saati boyunca ‘Neden Laik Eğitim’ dersini işleyecek. Sendika, ayrıca laiklik içerikli seçmeli dersler hazırlayacak ve bu derslerin seçilmesi için öğrenci ve velilere çağrı yapacak” ifadelerini kullandı.
DİN DERSİ KALDIRILSIN DİYE İMZA TOPLAYACAKLAR
Din derslerinin kaldırılmasını istediklerini kaydeden Yıldız, “Din derslerinin kaldırılması için sendikalar, kitle örgütleri, siyasi parti ve farklı inanç gruplarıyla birlikte bir imza kampanyası başlatacağız. Eylül ayında, ‘Zorunlu din dersleri kaldırılsın’ talebiyle kitlesel mitingler düzenleyeceğiz” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23