• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan'da Müslümanlardan Babri Camisi'nin enkazı için dava

Yeniakit Publisher
2020-04-30 17:19:50 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Hindistan'da Müslümanlardan Babri Camisi'nin enkazı için dava

YENİ DELHİ (AA) - Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 yıldır yasal olarak mücadele eden Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağı bildirildi.

Komitenin avukatı Zafaryab Jilani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkedeki sokağa çıkma yasağı sona erdikten sonra konuyla ilgili talebin mahkemeye taşınacağını söyledi.

1992 yılında yıkılan caminin enkazının, cami gibi kutsal olduğunu vurgulayan Jilani, kendilerine verilmesi gerektiğini ve Hinduların bir işine yaramayacağını ifade etti.

Jilani, enkazın nerede ve nasıl kullanılacağına daha sonra karar verileceğini kaydetti.

Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 yıldır yasal olarak mücadele eden komite, caminin enkazının kendilerine verilmesi için dava açacak.

- Yüksek Mahkemenin kararı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davayı, 9 Kasım 2019'da sonuçlandırarak Hindular lehine karar vermişti.

Radikal Hinduların 1992'de yıktığı Babri Camisi'nin arsasına Hindu tapınağı inşa etme planları nedeniyle Müslümanlar ve Hindular arasında yıllardır süren anlaşmazlıkta yasal süreç, Ekim 2019'da sonuçlanmıştı.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, söz konusu tarihte arazinin Hindu tapınağına ayrılması kararı almıştı.

Kararda, arazinin tapınak inşası için mütevelli heyetine verileceği, Müslümanlara da Ayodhya'da 2 hektarlık arazi tahsis edileceği ifade edilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23