• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li Tan'dan ilginç tepki: Kürtler zıkkımın kökünü istiyor!

Yeniakit Publisher
2015-03-22 19:45:00 - 2015-03-22 20:22:44
HDP'li Tan'dan ilginç tepki: Kürtler zıkkımın kökünü istiyor!

HDP'li Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var?" sözlerine Kürtçe ilginç bir cevap verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var?" sözlerine Kürtçe "zexnepurt u kuzzulkurt istiyoruz" (zıkkımın kökünü istiyoruz) sözleriyle ilginç bir cevap verdi.

"SİLAHLAR SUSSUN, DİPLOMASİ ÇALIŞSIN"

Kürtler'in ana vatanının Türkiye olduğunu belirten Altan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde TBMM'ye güçlü bir şekilde gireceklerini kaydetti. Tan, "Artık silahlar sussun. Diplomasi, akıl siyaset ve fikir çalışsın" dedi. Altan Tan, konuşmasının ardından nevruz ateşini yaktı ve halay çekti. Alandakilerde nevruz ateşinin yakılmasının ardından müzik eşliğinde halay çekip, nevruz bayramını kutladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23