• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP, tarihi kenti mahvetti

Yeniakit Publisher
2015-12-17 22:03:00 -
HDP, tarihi kenti mahvetti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisince (DBP) Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto için yaptığı eylem çağrısının ardından, Diyarbakır ve Şırnak'ta belediye hizmetleri aksadı.

İki siyasi partinin eylem çağrısı üzerine, DBP'li belediyelerin 2 ilde temizlik hizmetini yerine getirmemesi vatandaşı mağdur etti. Diyarbakır'ın Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki bazı mahallelerde 4 gündür, Şırnak'ta ise bugün çöp toplanmadı.

Çöplerin toplanmasını isteyen vatandaşlar, belediye yöneticilerine tepkilerini dile getirdi.

Şırnak'ta eczane ve fırınlar dışındaki iş yerleri kepenk, şehir içi minibüs ile belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler kontak kapattı.

Ulaşımın aksaması nedeniyle vatandaş mağdur olurken, öğrencilerin büyük bölümünün de okula gitmediği görüldü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23