• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gönüllülük Öğretmeninden evde kalan aile ve çocuklara tavsiyeler

Yeniakit Publisher
2020-04-09 17:54:19 -
Gönüllülük Öğretmeninden evde kalan aile ve çocuklara tavsiyeler

"Türkiye'nin gönüllülük öğretmeni" olarak tanınan, öğretim görevlisi ve yazar İnal Aydınoğlu: - "Ebeveynler çocuklarıyla ilişkilerinde öncelikle onların hangi bakış açısıyla yaşama baktıkları, dünyayı nasıl anlamlandırdıklarını bilmelidir. Çocuğun dünyaya bakış açısını keşfedebilmek, öncelikle onu dinlemeyi gerektirir. Ebeveynler çocuğun gözüyle dünyayı görebilmelidir. Bunu yapabilmek için de anne ve babaların çocuklarıyla empati kurması gerekir" - "Çatışmalar sıklaştıkça en basit sorunlar bile büyütülür. Çözüm üretmeyen her davranış iletişim bozukluğunu artırır. Aynı evde yaşayan çiftler birbirlerine sessiz davranarak, birbirlerini yok edip evliliklerinin anlamını da kaybediyor. Çiftler, aralarındaki iletişimi artırmalıdır"

İSTANBUL (AA) - "Türkiye'nin gönüllülük öğretmeni" olarak tanınan, öğretim görevlisi ve yazar İnal Aydınoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evde geçirilen bu süreçte eşler arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörünün, aile ve çocuk arasındaki ilişkide sevgi ve yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, çiftlere, ebeveynlere ve çocuklara tavsiyelerde bulundu.

Aydınoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, salgın nedeniyle evde kalınan süreçte, toplumun temeli olan ailenin çocuklara örnek bir yaşam göstermeleri, onlara sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşma gibi değerleri anlatmaları gerektiğini belirtti.

Bu değerleri benimsetebilmek için temel kuralın ailenin bu değerler içinde yaşaması olduğunu aktaran Aydınoğlu, anne ve babanın sağlıklı iletişim kurmasının, birbirine yakınlık ve sevgi göstermesinin ve çocuklarına örnek davranışlar sergilemesinin çocuğun ileride çevresiyle daha olumlu ilişkiler kurmasını sağlayacağını kaydetti.

Aydınoğlu, çocuk ile iletişimde dürüst olmanın iletişimin temel kuralı olduğuna işaret ederek, "Ebeveynler çocuklarıyla ilişkilerinde öncelikle onların hangi bakış açısıyla yaşama baktıkları, dünyayı nasıl anlamlandırdıklarını bilmelidir. Çocuğun dünyaya bakış açısını keşfedebilmek, öncelikle onu dinlemeyi gerektirir. Ebeveynler çocuğun gözüyle dünyayı görebilmelidir. Bunu yapabilmek için de anne ve babaların çocuklarıyla empati kurması gerekir. Empati yeteneğinin gelişmiş olması, karşılıklı anlayış için çok önemlidir. Çocukların da bu dönemde kendi sorumluluklarını yerine getirip aynı zamanda aile içinde yapılan aktivitelerde yer alması, kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça faydalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Çiftler aralarındaki iletişimi artırmalı"

ÖNE ÇIKAN VİDEO

İnal Aydınoğlu, evli çiftlerin ise bu süreçte birbirlerini daha fazla dinlemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Evlilik kolay şey değildir. Çatışmalar sıklaştıkça en basit sorunlar bile büyütülür. Çözüm üretmeyen her davranış iletişim bozukluğunu artırır. Gerginlikler çoğalır. Eşler arasında yabancılaşma başlar. İlişkide ve evlilikte çatışma artar. Aynı evde yaşayan çiftler birbirlerine sessiz davranarak, birbirlerini yok edip evliliklerinin anlamını da kaybediyor. Çözüm, evliliğin mutluluk içinde sürmesidir. Çiftler aralarındaki iletişimi artırmalıdır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23