Edirne’nin Enez ilçesinde geçen yaz tamamen kuruyarak beyaza bürünen Tuz Göleti, yağmur ve kar yağışlarının ardından, tekrar eski haline kavuştu.
Kuraklığın etkisini en sert hissettirdiği bölgelerden biri olan Karaincirli köyü yakınlarındaki gölet, geçtiğimiz yaz tamamen kuruyarak bir tuz çölünü andırmıştı. Bu dramatik manzara, paramotor pilotu Yılmaz Özkaya tarafından havadan görüntülenmiş ve kuraklığın etkilerini gözler önüne sermişti. Ancak, Trakya genelinde son aylarda etkili olan yağışlar doğanın dengesini yeniden sağlamaya başladı.
"Gölet yeniden suyla doldu"
Sulama amaçlı kullanılan Tuz Göleti, yağmur ve kar sularıyla dolarak eski görünümüne kavuştu. Bölgedeki su kaynaklarının tekrar canlanmasıyla göletin yeni hali yine Yılmaz Özkaya tarafından havadan görüntülendi. Kuraklık döneminde tamamen kuruyan göletin bugün yeniden suyla dolduğunu belirten Özkaya, "Gölet yeniden suyla doldu" diyerek doğanın kendini toparlama gücünü gözler önüne serdi.
Son dönemde etkili olan yağışlar, Trakya'daki birçok su kaynağına can suyu olurken, uzmanlar iklim değişikliğinin neden olduğu bu tür kuraklık döngülerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
