• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş itiraf etti: 15 gün önceden biliyordum

Yeniakit Publisher
2016-12-02 08:30:00 - 2016-12-02 08:33:39
Demirtaş itiraf etti: 15 gün önceden biliyordum

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “15 gün önceden tutuklanacağımı biliyordum, çocuğuma geldiklerinde nasıl davranacağını söyledim. Yurtdışına çıkabilirdim ama yabancı bir yerde olmaktansa ülkemde hapis yatarım” dedi.

CHP’li Fikri Sağlar, Eren Erdem, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal geçtiğimiz günlerde Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ı ziyaret etti. Görüşmede Demirtaş, yasama faaliyetinin ve temsil hakkının engellenmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Yasama faaliyetimi sürdürmek zorundayım. Önerge yazıyorum, geri çevriliyor. Bu yetki cezaevi müdürüne değil, Meclis Başkanı’na ait” dedi. Erdem, Demirtaş’ın tecritte tutulduğu iddialarıyla ilgili, cezaevi müdürünün Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için özel alana aldıklarını anlattığını söyledi.

BEN HER ŞEYE HAZIRIM

CHP heyetinin Silivri Cezaevi’nde görüştüğü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım. Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım” dediği öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23