• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
#1
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

Gercüş merkez ve köylerinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapıyor.

#2
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte buğday kazanları kaynamaya başladı.

#3
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

Bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra damların üzerine serilerek kurutulmaya bırakılıyor.

#4
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

Değirmenlerde öğütülen bulgurlar kabuklarından ayrılıp, rüzgarda savrulduktan sonra da eski değirmen taşıyla öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor.

#5
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

Süleyman Öner, "Önce buğdayımızı güzel bir şekilde yıkıyoruz, sonra bu gördüğünüz dev kazanlarda kaynatıyoruz.

#6
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

3 saat ateşte kaynatıp çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonrada damlarda seriyoruz. 2,3 gün kuruduktan sonra değirmene götürüp elde ediyoruz" dedi.

#7
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

#8
Foto - Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23