• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayram tatilinin 5. günü yaşanan kazalarda bilanço: 13 ölü, 66 yaralı!

Yeniakit Publisher
2016-07-06 17:52:00 -
Bayram tatilinin 5. günü yaşanan kazalarda bilanço: 13 ölü, 66 yaralı!

Bayram tatilinin beşinci gününde, yurt genelindeki trafik kazalarında 13 kişi yaşamını yitirdi, 66 kişi de yaralandı. Tatilin başlamasından bu yana yaşanan kazalarda ölü sayısı toplam 70, yaralı sayısı 517'ye yükselmiş oldu.

Ramazan Bayramı tatilinin beşinci gününde, yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında 13 kişi yaşamını yitirdi, 66 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 9 günlük bayram tatilinin beşinci gününde de çok sayıda trafik kazası yaşandı.

Son 24 saatte meydana gelen trafik kazaları 13 kişinin ölümü, 66 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Tatilin ilk 4 gününde 57 kişi hayatını kaybetmiş, 451 kişi yaralanmıştı.

Bayram tatilinin başlamasından bu yana meydana gelen kazalarda ölü sayısı 70, yaralı sayısı 517'ye çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- SON 24 SAATTE MEYDANA GELEN KAZALAR

Ağrı'da motosikletle kamyonetin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Hamur ilçesinden kent merkezi istikametine giden Çetin Ödemiş yönetimindeki 04 AL 367 plakalı kamyonet, Ahmed-i Hani Havalimanı kavşağında manevra yapan Murat Gördük'ün (23) kullandığı motosikletle çarpıştı. Motosiklet sürücüsü ile aynı araçtaki Cemil Armağan (33), kaza yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan kamyonet sürücüsü ile Erdem Yaramış, 112 Acil Servis ekiplerince Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Antalya'da meydana gelen 2 trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı. Korkuteli ilçesi Kırkpınar Mahallesi'nde Himmet Erekin idaresindeki 07 CVS 73 plakalı otomobil devrildi. Kazada, otomobildeki Medine Erekin olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Erekin, Ayşe Erekin, Damla Erekin, Ayşegül Çelik, Ecrin Çelik ve Ali Enes Çelik de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Korkuteli Devlet Hastanesine sevk edildi. Kazada hayatını kaybeden Medine Erekin'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna gönderildi. Muratpaşa ilçesinde Sezer B'nin (22) kontrolündeki lüks cip, trafik ışıklarında bekleyen 5 araca çarpıp devrildi. Sürücü Sezer B. diğer araç sahipleri tarafından darbedildi. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

- KAZAZEDELERİN YAKINLARI DA KAZA YAPTI

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Olayı haber alarak yola çıkan kazazede yakınlarının bulunduğu otomobilin de başka bir araçla çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı. Malatya-Adana karayolunda Aydın Deliktaş idaresindeki 27 DH 653 plakalı otomobil, Polatdere yol ayrımındaki virajda aynı yönde seyreden Ahmet Hamdi Aydın'ın kullandığı 34 USD 13 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ile araçlardaki Veysel Emin ve Türkan Deliktaş ile Nural, Ebru Elif ve Ayşe Beyza Aydın yaralandı. Malatya Devlet Hastanesi ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan yaralılardan sürücü Deliktaş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Öte yandan, olayı haber alarak yola çıkan kazazedelerin yakınları da kaza yaptı. Mustafa Yanardağ yönetimindeki 44 PE 895 plakalı otomobil, Gözene mevkisinde Nuriye Saka'nın kullandığı 44 NZ 986 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan sürücüler ile araçlardaki Mehmet Fatih Yanardağ, Türkan, Asya, Zeynep Sakar ile Senem ve Gizem Bozkuş, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı. Mustafa ve Mehmet Fatih Yanardağ'ın, ilk kazada hayatını kaybeden sürücü Aydın Deliktaş'ın yakınları olduğu öğrenildi.

- UŞAK'TA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI

Uşak'ta meydana gelen zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Mesut Kaya (20) yönetimindeki 64 HE 722 plakalı otomobil Uşak-İzmir karayolu Gediz yol kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen Cevdet Özen'in (27) kullandığı 17 RT 663 plakalı otomobil ile Mehmet Şenal yönetimindeki 64 HE 047 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Mesut Kaya ile otomobillerde bulunan Mustafa Necati Eskici (22), Semra Özen, Mert Özen, Gülay Özen, Efekan Şenol yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan Mustafa Necati Eskici yaşamını yitirdi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Mehmet Eroğlu (65) yönetimindeki 66 NK 411 plakalı otomobil, Sarıkaya ilçesi istikametine giderken, Karakışla köyünde Fatih Yıldırım'a (21) çarptı. Çarpmanın ardından kontrolden çıkan araç, takla atarak tarlaya devrildi. Kazada, Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ile Fatma Eroğlu (64), ambulansla Çayıralan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Fatma Eroğlu, ilk müdahalesinin ardından Kayseri'ye sevk edildi.

- ERZURUM'DA OTOMOBİL NEHRE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı, bir kişi kayboldu. Osman Mumcu (66) kontrolündeki 06 PA 757 plakalı otomobil, bayram ziyareti için Karakamış Mahallesi'ne giderken, İspir-Yusufeli karayolu 26. kilometresi Göçbağları mevkisinde aşırı hız sonucu Çoruh Nehri'ne uçtu. Kazada, araç sürücüsü Mumcu'nun cesedi olay yerinden bir kilometre uzaklıkta bulunurken, Adem (60) ve Niyazi Mumcu (17) hafif yaralı olarak kurtuldu. Araçtaki Yunus Yıldız'ın (17) olay yerinde kaybolduğu bildirildi. 112 Acil Servis ekiplerince İspir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edildi.

Balıkesir'de seyir halindeki otomobilin devrilmesi sonucu bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ahmet Öztürk yönetimindeki 10 FD 090 plakalı otomobil, Balıkesir-Edremit karayolunun 41. kilometresi Yeşilköy Kavşağı'nda devrildi. Kazada, sürücü Öztürk yaşamını yitirdi, araçta bulunan Ali Yılmaz ve Taner Ocaktan yaralandı. Yaralılar, ambulansla Edremit Devlet Hastanesine, Öztürk'ün cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Kazımdirik Mahallesi Bornova viyadüğünde seyir halinde olan Servet Aksoy'un (36) kullandığı motosiklet bariyerlere çarptı. Kazada, motosiklette bulunan Hüseyin Önder (30) olay yerinde hayatını kaybetti, 0,54 promil alkolü olduğu öğrenilen Aksoy hafif yaralandı. Aksoy, sağlık ekiplerince Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı, Önder'in cenazesi ise incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Morguna gönderildi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Mehmet Karataş (38) yönetimindeki 42 V 9454 plakalı otomobil, Karapınar-Ereğli karayolu 10. kilometresindeki Acıgöl yakınlarında devrildi. Kazada, sürücü Karataş yaralandı. Karapınar Devlet Hastanesin kaldırılan Karataş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, kamyonetin devrilmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Turgutlu Ergenekon Mahallesi Ömercik Deresi mevkisinde su arızası ihbarı üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi personeli kamyonetle bölgeye gitti. Abdullah Özsemerci (45) yönetimindeki 45 ZA 4008 plakalı kamyonet dereye devrildi. Özsemerci, olay yerinde hayatını kaybetti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü. Fazlı Akgün (48) idaresindeki 54 H 2895 plakalı motosiklet, Batakköy kavşağında Sinan Güner'in (27) kullandığı 54 H 1619 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan ve ağır yaralanan Akgün, Akyazı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Akgün, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü Güner, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Aydın'ın Didim ilçesinde kamyonetin şarampole devrilmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. İsmail Çal (33) idaresindeki 48 BM 949 plakalı kamyonet, Söke-Milas-Didim karayolu TOKİ mevkisinde şarampole devrildi. Kamyonette sıkışan sürücü, 112 acil servis, jandarma ve itfaiye ekiplerince çıkartıldı. Çal, olay yerindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

BAŞKENTTE KAZA: 5 YARALI

Başkentte meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3'ü çocuk, 5 kişi yaralandı. Samsun-Konya karayolunun Akköprü mevkisinde sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 34 UH 8195 plakalı bir otomobil, Bekir Tozan (36) yönetimindeki 06 TJ 605 plakalı otomobil ile seyir halindeyken çarpıştı. Kazada 34 UH 8195 plakalı otomobil aydınlatma direğine çarparak durabildi. Otomobilin sürücüsü ise olay yerinden uzaklaştı. Köprü korkuluklarını kıran, Bekir Tozan yönetimindeki otomobil de askıda kaldı. Kazada, 06 TJ 605 plakalı otomobilde yaralı bulunan Bekir Tozan, eşi Kıymet Tozan ile Sıraç, Zeynep ve Hasan Buğra adlı çocukları, köprüde asılı kalan otomobilden itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Yaralılar, 112 ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Düzce'nin Gümüşova ilçesinde "pat pat" diye tabir edilen tarım aracının devrilmesi sonucu ise 5 kişi yaralandı. Murat Akman idaresindeki tarım aracı, Fatih Mahallesi Sapak mevkisinde devrilerek yola savruldu. Kazada sürücü Akman ile Mertcan Çakmak, Yusuf Akyüz, Ruhi Altuntaş ve Semih Kavican yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Düzce Atatürk Devlet ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanelerine kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Yenice Mahallesi girişinde Nazmi Kenar (69) yönetimindeki 59 KT 845 plakalı otomobille Hasan İşcan'ın (55) kullandığı 59 KC 505 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve eşi Aynur İşcan ile diğer araç sürücüsünün eşi Sevil Kenar (53) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Ersin Yıldırım'ın (25) kullandığı 58 HK 327 plakalı motosiklet, Yıldırım Mahallesi Cemel yolu mevkisinde Ercihan Dönmez (54) yönetimindeki 35 AY 6934 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada araç sürücüleri ile otomobilde bulunan Ülker Dönmez (51) yaralandı. Şarkışla Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Ersin Yıldırım daha sonra Sivas'a sevk edildi. Yıldırım'ın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Ahmet Özdemir yönetimindeki 06 GBM 49 plakalı otomobil, Muratlı Köyü yakınlarında Selim Toy'un kullandığı 43 YC 805 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü Selim ve oğlu Tunahan Toy ile diğer otomobilin sürücüsünün eşi Müjde Özdemir yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Domaniç İlçe Hastanesine kaldırıldı.

Balıkesir'in Edremit ve Bandırma ilçelerinde meydana gelen tek taraflı 2 trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Bandırma-Balıkesir karayolunun Erikli mahallesi sınırları içinde Akın Beyhanlı yönetimindeki 16 Y 4326 plakalı araç, yoldan çıkarak tarlada bulunan ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle şoför Beyhanlı ile araçtaki C.B. yaralandı. Aynı zamanda araçta mahsur kalan 2 yaralı, Balıkesir İtfaiyesi tarafından çıkartılarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralıların Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Balıkesir-Edremit karayolu Hüseyinbeyobası mevkisinde Üner İpdaş idaresindeki 10 YS 950 plakalı araç, şarampole devrildi. Yaklaşık 20 metre yuvarlanıp ters duran araçta sıkışan İpdaş, Balıkesir İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 20 metre aşağıdan sedyeyle çıkartılan İpdaş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı. İpdaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

FSM'DE ZİNCİRLEME KAZA: 2 YARALI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde FSM 5 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Avrupa'dan, Anadolu Yakası yönüne seyreden 34 UE 1503, 34 AU 3760, 34 DF 0865, 59 PY 059 ve 34 ZP 5375 plakalı araçlar, FSM Köprüsü çıkışında henüz belirlenemeyen nedenle çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Kaza nedeniyle köprü trafiğinde bir süre yoğunluk yaşandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde otomobilin beton bariyerlere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. D-100 karayolundan Ankara istikametine seyreden Onur Çiğdem idaresindeki 07 VY 587 plakalı otomobil beton bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 100 metre boyunca sürüklenen otomobilin motoru ve sağ aksı koparak, yola savruldu. Kazada sürücü Onur Çiğdem ile eşi Ayla Çiğdem yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yaralıları otomobilden çıkardı. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından Onur Çiğdem, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine, eşi Ayla Çiğdem ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, parçalara ayrılan otomobil olay yerinden çekiciyle alınarak, otoparka götürüldü. Kaza nedeniyle D-100 karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Haydar Yağcı idaresindeki 17 EV 202 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak Ezine-Bayramiç yolunda şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü Ezine Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Bozüyük Tüketici Hakları Dernek Başkanı Hayrettin Sabırlı yönetimindeki 11 UA 913 plakalı otomobil, Pazaryeri-Bilecik karayolu Karaçalı mevkisinde şarampole devrildi. Kazada yaralanan Sabırlı, 112 Acil Servis ekiplerinde Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Sabırlı, buradaki tedavisinin ardından Eskişehir'de özel bir hastaneye sevk edildi.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu bir kişinin yaralandı. Hüseyin B. idaresindeki 26 TP 022 plakalı otomobil, Mihalgazi-Sarıcakaya karayolunun birinci kilometresinde İlker Şahan'ın (17) kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Şahan, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Şahan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde su kanalına devrilen otomobildeki bir kişi yaralandı. Nurgül Demirci (40) yönetimindeki 46 VH 064 plakalı otomobil ile Elbistan-Afşin karayolu, Karaelbistan Mahallesi girişinde su kanalına devrildi. Kazada yaralanan sürücüye 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde tedavi yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23