• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Antalya’da Expo hazırlığı

Yeniakit Publisher
2015-07-06 08:20:00 - 2015-07-05 22:56:25

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Antalya’da Expo hazırlığı

Dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alan ve 2016’da Antalya’da açılacak çiçek ve çocuk temalı botanik EXPO için yapılan hazırlıklar hızla devam ediyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez,  Aksu ilçesinde bulunan EXPO alanında altyapı işlerinin Mart ayı itibarıyla tamamlandığını, Şubat ayında başlayan üstyapı işlerinin ise sürdüğünü söyledi. Suiçmez, üstyapı işlerinin bu yılın sonuna kadar, EXPO Kulesi’ni ise 2016 Şubat ayına kadar bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

300 MİLYON LİRA HARCANDI

“EXPO için bugüne kadar inşaatın yanı sıra personel, operasyonel ve kültürel etkinlikler dahil yaklaşık 300 milyon lira harcama yapıldı. Bundan sonra yaklaşık 1,2 milyar liralık daha harcama yapılması planlanıyor” diyen Suiçmez, yapılacak harcamanın yaklaşık 700 milyon lirasının altyapı ve üstyapı inşaatları, 500 milyon lirasının tanıtım, kültürel etkinlikler ve operasyonel işler gibi aktivitelere ayrıldığını anlattı. 

ANTALYA’NIN HEDEFİ 50 ÜLKE

Antalya EXPO’ya katılımla ilgili şu ana kadar 27 ülkeden olumlu cevap geldiğini, 5 ülke ile de ön anlaşmanın imzalandığını bildiren Haşmet Suiçmez, “Diğer 22 ülkenin ön katılım anlaşmaları hazırlanıyor, onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi. Bugüne kadar en yüksek katılımlı botanik EXPO’nun 42 ülkenin katılımıyla Hollanda’da gerçekleştirildiğini bildiren Suiçmez, Antalya için hedeflerinin 50 ülke olduğunu kaydetti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23