Yerin altındaki petrol fokur fokur kaynıyor! Hükümet kararını verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye genelindeki altı petrol sahası için önemli bir karara imza attı. Sondaj faaliyetleri artırılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye genelindeki altı petrol sahası için önemli bir karara imza attı. Sondaj faaliyetleri artırılacak.
Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Trakya ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki petrol arama sahalarına ilişkin altı önemli kararı yayımladı.
Kararlar kapsamında TPAO, Trakya'daki dört ruhsatı için süre uzatımı alırken, Güneydoğu'da iki yeni saha için arama ruhsatı elde etti.
MAPEG, TPAO'nun Trakya Bölgesi'nde sahip olduğu dört adet kara arama ruhsatının süresini, Temmuz 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere ikişer yıl süreyle uzattı. Süre uzatımı yapılan sahalar ve detayları şöyle:
Kırklareli ve Tekirdağ: 32.058 hektarlık AR/TPO/K/F19-a1,a2,a3 paftalı ruhsatın süresi 09.07.2027'ye kadar uzatıldı.
Kırklareli ve Tekirdağ: 14.510 hektarlık AR/TPO/K/F19-b2 paftalı ruhsatın süresi 03.07.2027'ye kadar uzatıldı.
Kırklareli: 27.339 hektarlık AR/TPO/K/E19-d3, d4 paftalı ruhsatın süresi 17.07.2027'ye kadar uzatıldı.
Kırklareli: 39.234 hektarlık AR/TPO/K/E18-c1, c2, c3 paftalı ruhsatın süresi 09.07.2027'ye kadar uzatıldı.
Bakanlık, TPAO'nun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iki yeni saha için yaptığı başvuruları da onayladı. Bu kararlarla TPAO'ya beş yıl süreyle geçerli olacak iki yeni petrol arama ruhsatı verildi.
Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş: 61.710 hektar büyüklüğündeki AR/TPO/K/N37-c paftalı sahada beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.
Adıyaman, Gaziantep: 30.637 hektar büyüklüğündeki AR/TPO/K/M39-d2, d3 paftalı sahada beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23