• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
Vestel'de kabus sürüyor: Kötü haber geldi

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Vestel'de kabus sürüyor: Kötü haber geldi

Zorlu Grubu bünyesindeki Vestel, borçlarını yeniden yapılandırmak için finans kuruluşlarıyla masaya otururken, şirket cephesinde olumsuz gelişmeler sürüyor. Son yaşanan gelişme, finansal toparlanma sürecine ilişkin endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

#1
Foto - Vestel'de kabus sürüyor: Kötü haber geldi

Tekreferans'ta yer alan habere göre, borçlarını yeniden yapılandırmak için finans kuruluşlarıyla görüşen Zorlu Grubu'na bağlı Vestel Elektronik'te uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in geçen haftaki not indiriminden sonra bir indirim de Moody's tarafından yapıldı.

#2
Foto - Vestel'de kabus sürüyor: Kötü haber geldi

Moody's tarafından yapılan son değerlendirme sonucunda, şirketin Uzun Vadeli CFR notu "Caa2"'den "Caa3"'e, PDR notu ise "Caa2-PD"'den "Caa3-PD"'ye revize edildi.

#3
Foto - Vestel'de kabus sürüyor: Kötü haber geldi

Ayrıca, Şirket tarafından ihraç edilen 2029 vadeli, 500 milyon ABD doları tutarındaki garantili kıdemli teminatsız tahvillerin derecelendirme notu da "Caa2"'den "Caa3"'e düşürüldü. Söz konusu notların görünümleri "Negatif" olarak teyit edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23