• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

“Sarı Şeytan” lakaplı ABD Başkanı Donald Trump’ın dayattığı silah bırakma şartına ve günlerdir yapılan onca tezvirata karşı Hamas’tan resmi açıklama geldi. Hamas ‘silah bırakma’ konusundaki kararını tüm dünyaya ilan etti.

#1
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

İslami Direniş Hareketi Hamas Pazar günü yaptığı açıklamada ateşkes müzakerelerinin seyri ve hareketin silah teslimi konusundaki tutumuyla ilgili olarak medya kuruluşları tarafından ortaya atılan “uydurma haberleri” yalanladı.

#2
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Hamas'ın üst düzey isimlerinden Mahmud Merdavi yaptığı açıklamada, “Ateşkes müzakerelerinin seyri ve hareketin silah teslimi konusundaki tutumu hakkında bazı medya kuruluşları tarafından yayınlanan uydurma iddiaları reddediyoruz” dedi.

#3
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Merdavi, konuyla ilgili yayınlanan haberlerin asılsız olduğunu ve durumu çarpıtarak kamuoyunun kafasını karıştırmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

#4
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Merdavi ayrıca medya kuruluşlarını açıklamalarında doğru ve güvenilir olmaya, söylentilere ve anonim kaynaklara itibar etmemeye ve hareketin resmi ve güvenilir platformlarından bilgi edinmeye çağırdı.

#5
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Yalanlama, Hamas'ın İsrailli rehinelere ait cesetleri toplamaya başladığı ve silahlarını uluslararası gözetim altında bir Filistin-Mısır kurumuna teslim etmeyi kabul ettiği yönünde ismi açıklanmayan bir kaynaktan alıntı yapan Arap medya kuruluşları tarafından ortaya atılan iddialara yanıt olarak geldi.

#6
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Pazartesi günü Mısır, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirme planına uygun olarak esir takasının ayrıntılarını görüşmek üzere İsrail ve Hamas heyetleri arasında dolaylı müzakerelere ev sahipliği yapacak.

#7
Foto - Ve Hamas kararını verdi! İddialar yalanlandı, gerçek açıklandı

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, müzakerelerde savaşa son vermek ve Filistin halkının çektiği acıları durdurmak umuduyla, Trump'ın önerisi doğrultusunda tüm İsrailli rehineler ile Filistinli esirlerin takasının saha koşulları ve ayrıntılarının ele alınacağı belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Hem anlaşmaya kendi uymadığını itiraf etmiş hem de İsrail anlaşmaya uyup ateşkes ilan etsin demiş. İşte dünya bu yüzden müslümanlara güvenmiyor.

Koparan

Ne alaka,Hamas bu açıklaması na kadar geçmişte Trump'un şartlarına yönelik bir acikla masi olmadı.Kaldı'ki; Hamas anlaşmaya kendisinin uymadığı yorumcularca ifade diliyor, aslı öyle degil.Önce konuyu analiz edelim.Trump' 2 Md.lik Sartlarını belirtti.lakin; Türkiye'ye bildirilen şartlar da;İsrail'in değişiklik yaparak imzaladığı anlaşıldı. Bu nedenle HamasMit'e bildir di;MİT'Baskani Katara gitti ve şartların siyonist'in değiştirdiğini ifade etti. Cumhurun Lideri'Trump'u,araya rak bilgi verdi.Trum şeytanya hunun bütün geçmişine küfret ti.Uygun olmayan maddeler düzeltildi.Hamas'ta bir eksik lik yok.Sartlari kabul etti, maddeler üzerinde çalışmalar devam ediyor.Bu dünyada insan oglu İslam ülkelerine güven meyip, siyonis vampire guvenecek'se mezarını kazmaya gerek yok..!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23