Türkiye ile anlaşan Arap ülkesine görülmemiş çağrı: Bizi koruyun
Türkiye'nin Irak ile anlaşması sonrası Arap ülkesine 'Tedbirlerinizi alıp bizi koruyun' çağrısı yapıldı.
Türkiye'nin Irak ile anlaşması sonrası Arap ülkesine 'Tedbirlerinizi alıp bizi koruyun' çağrısı yapıldı.
Güvenlik, enerji, ekonomi alanlarında 26 anlaşmanın altına imza atan Türkiye ve Irak, Batı'nın uykusunu kaçırdı.
ABD'nin Ortadoğu'daki oyuncağı olan PKK'nın varlığına son vermeyi hedefleyen iki ülke terörle mücadelede iş birliği anlaşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde güvenlik ve terörle mücadelede iş birliğinin en önemli konulardan olduğunu söyledi.
Irak'ta açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Irak topraklarından Türkiye’yi hedef alan terör örgütü PKK’ya ve uzantılarına karşı atabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık.
Resmen terör örgütü ilan edilerek, Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan güçlü inancımı bu vesileyle mevkidaşlarımla paylaştım. Bu, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun da gereğidir. Irak hükümetinin atacağı adımlarda tüm desteği sağlamaya hazırız. FETÖ'yle ortak mücadele de gündem başlıklarımızdan biriydi." dedi.
Bu açıklamalar sonrası tedirgin olan Pentagon, Türkiye'nin olası geniş çaplı operasyonuna karşı Irak yönetimine gözdağı verdi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Irak hükümeti güçlerimizi korumak için gerekli tedbirleri almalı." ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan ABD askerleri bölgede varlığını hissettirmek adına aylar sonra ilk kez Irak'ta insansız hava aracı saldırısını engelledi.
Pentagon Salı günü yaptığı açıklamada, ABD birliklerinin Pazartesi günü Irak'taki bir üssün dışında iki İHA'yı düşürdüğünü doğruladı; bu, Amerikan kuvvetlerinin Şubat ayından bu yana bölgedeki İran destekli vekil güçler tarafından ilk kez hedef alındığını bildirdi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23