• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül
Aslı Bayram Yılmaz Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

1 Eylül 2025’ten itibaren kullanılmayan tarım arazileri devlet aracılığıyla üçüncü kişilere kiraya verilecek... Arazi sahipleri 45 gün içinde itiraz edebilecek, kira gelirleri ise doğrudan tapu sahibine yatırılacak.

#1
Foto - Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği yeni uygulamayla, uzun süredir işlenmeyen tarım arazileri yeniden üretime kazandırılacak. 1 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeye göre, iki yıl boyunca ekilmeyen tarlalar devlet tarafından kiraya verilerek üretime açılacak. Böylece hem tarımsal verimliliğin artırılması hem de atıl durumdaki toprakların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Arazi sahipleri karara 45 gün içinde itiraz edebilecek, kira gelirleri ise doğrudan arazi sahibinin hesabına aktarılacak.

#2
Foto - Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

2023 yılında duyurulan yeni uygulama, 1 Eylül 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Düzenleme kapsamında kullanılmayan tarım arazileri, devlet eliyle üretime kazandırılmak üzere kiraya verilecek. Kira bedelleri resmi kurullar tarafından belirlenecek ve böylece yıllardır işlenmeyen topraklar yeniden tarımsal faaliyetlere açılarak ekonomiye katkı sağlayacak.

#3
Foto - Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

Yeni düzenlemede arazi sahiplerinin en kritik sorumluluğu itiraz süresini kaçırmamak. Topraklarının kiralanmasını istemeyenler, uygulamanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 45 gün içinde resmi başvuru yapmak zorunda. Bu süre içinde herhangi bir başvuru yapılmazsa, tarlalar otomatik olarak kiralama kapsamına alınacak.

#4
Foto - Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

Devlet eliyle gerçekleştirilecek kiralama işlemlerinden doğan kazançlar, hiçbir kesinti olmadan doğrudan arazi sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak. Böylece hem uzun süredir boş kalan araziler yeniden üretime dahil edilecek hem de toprak sahipleri ek bir gelir elde etme şansı bulacak.

#5
Foto - Tarım arazisi olanlar dikkat! Son tarih 1 Eylül

Uzmanlar, bu sistemin hem tarımsal üretimi artıracağına hem de ülke ekonomisine canlılık katacağına dikkat çekiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23