• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
13
Yeniakit Publisher
Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Meyve kabukları besin ve lif açısından zengindir. Uzmanlara göre kabuklar sadece evdeki pratik kullanım alanlarıyla değil, sağlık açısından sunduğu da öne çıkıyor. Mango, muz, karpuz ve kivinin kabukları doğru şekilde tüketildiğinde sağlıklı birer alternatife dönüşür. Birçok hastalığı tedavi etmek için bir ilaç...

#1
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Günlük hayatta birçok meyve kabuğu doğrudan atık olarak değerlendirilse de, bilimsel araştırmalar bu kabukların önemli bir besin değeri taşıdığını gösteriyor. Elma, armut, üzüm gibi meyveler sıklıkla kabuğuyla tüketilse de; muz, mango, kivi ve karpuz gibi meyvelerin kabukları genellikle göz ardı ediliyor.

#2
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Meyve eğer kabukları ile tüketilecekse, kesinlikle elma sirkeli suyla ovuşturarak yıkanmalıdır. Oysa uzmanlara göre bazı meyve kabukları, iç kısmına kıyasla daha fazla lif, antioksidan ve vitamin içeriyor. Ayrıca bu kabuklar, israfın önüne geçilmesinde de etkili olabilir. Ancak tüketim öncesinde hijyen ve alerji faktörleri göz önünde bulundurulmalı.

#3
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Meyve Kabukları Çöp Değil-1Mango kabuğu, C ve E vitaminlerinin yanı sıra yüksek lif oranıyla dikkat çekiyor. Özellikle gıda teknolojisinde mango kabuklarının toz haline getirilerek çeşitli ürünlere katkı maddesi olarak eklenmesi üzerine çalışmalar yürütülüyor. Ancak bu kabuk bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden, ilk kez tüketilecekse dikkatli olunması gerekiyor.

#4
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Muz kabuğu ise dünya genelinde çeşitli mutfaklarda farklı şekillerde değerlendiriliyor. Çözünür lif ve antioksidan bakımından zengin olan muz kabukları, pişirildiğinde yumuşayarak yenilebilir hale geliyor.

#5
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Tatlılarda, kızartmalarda ve bazı geleneksel yemek tariflerinde kullanıldığı biliniyor.

#6
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Karpuz kabuğunun beyaz kısmı, kan basıncını dengelemeye yardımcı olduğu bilinen sitrülin bileşiği içeriyor.

#7
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Aynı zamanda potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller açısından da zengin. Güney Amerika ülkelerinde karpuz kabuğu turşusu oldukça yaygın olarak tüketiliyor.

#8
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Kivi, lif yönünden zengin yapısıyla öne çıkıyor. Kabukları ile birlikte tüketildiğinde sindirim sistemine destek sağladığı gözlemlenmiş durumda.

#9
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Tüylü yapısı nedeniyle bazı kişiler tarafından tercih edilmese de, daha pürüzsüz yüzeyli türler bu konuda alternatif sunabiliyor.

#10
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Kış kabaklarının kabukları da pişirildiğinde tüketilebiliyor. Özellikle bal kabağı, acorn ve delicata türleri kabuğuyla birlikte fırınlandığında, yüksek antioksidan içerikleriyle dikkat çekiyor. ABD Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, kabak kabukları besin değerinin korunmasına katkı sağlayan unsurlar arasında yer alıyor.

#11
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Meyve ve sebze kabukları doğal besin kaynağı olsa da, yüzeylerinde bakteri ve tarım ilacı kalıntıları bulunabilir. Bu nedenle tüketilmeden önce en az 30 saniye süreyle akan su altında yıkanmaları öneriliyor. Organik ürün tercih edilmesi ve fırçalama yöntemiyle temizlik yapılması, güvenli tüketim açısından önem taşıyor.

#12
Foto - Sakın çöpe atmayın! Meyve kabukları öyle bir işe yarıyor ki... Bakın nasıl tedavi eder

Böylece kabukların hem besin değerinden hem de çevresel katkısından en iyi şekilde faydalanmak mümkün oluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saffet

25sene sonra işci ve emeklisinin yaşamı olan bu yiyecekleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23