2017-05-15 19:06:20 Bu bilgileri aklınızdan çıkarmayın! Çok işinize yarayacak!
Mumu kullanmadan önce buzluğa koyarsanız daha yavaş eriyecektir.
Mumu kullanmadan önce buzluğa koyarsanız daha yavaş eriyecektir.
Mısır tanelerini mısır koçanından ayırmak için mısırı bir kek kalıbının ortasına oturtup bıçakla sıyırın.
Limon sıkacağınız yoksa ve limonu elinizle sıkmanız gerekirse ilk olarak limonu mikrodalgada ısıtın. Böylece çok daha kolay sıkacaksınız.
Kesme tahtasının, kesme sırasında yerinden hareket etmesini istemiyorsanız keserken altına ıslak bir havlu koyun.
Havuç, patates, patlıcan gibi sebzeleri soymak için kullandığınız soyacak ile ince peynir dilimleri kesebilirsiniz.
Kavanozda da lastiğe başvurabilirsiniz. Lastiği kavanoz kapağına geçirip kapağı çevirmeye çalışın.
Yemek yaparken artan sosu değerlendirmek için vaktiniz yoksa buz kalıbına doldurup daha sonra kullanmak için buzluğa atın.
Yemeklerinizde kullandığınız bitkilerden arta kalanları çöpe atmayın. Bozulmaması için mikrodalgada kurutarak saklayın.
Çubuk makarnanın ucunu yakarak kibrit olarak kullanabilirsiniz.
Kek süslemesi: Kekin üzerine pudra şekeri elemeden önce bir dantel serin.
Kepçeye bir lastik bağlarsanız tencerenin içine düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Şişeyi temizlemek için bir miktar ezilmiş yumurta kabuğu atın ve ağzını kapatıp iyice sallayın. Yumurta kabuğu şişenin içindeki kirleri çıkarmaya yardımcı olacaktır. Kaynak: Pembenar.com
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23