İddiaya göre, 35 yaşındaki Ali Giraç, söz konusu dernekte kumar oynadı ve büyük miktarda para kaybetti. Kaybını telafi etmek isteyen Giraç, akrabası Mustafa Demir ve arkadaşı B.D.'den borç talebinde bulundu. Ancak her iki kişi de bu talebi geri çevirdi. Borç alamayan Giraç, büyük bir öfkeyle dernekten ayrıldı.
Kısa bir süre sonra evine giderek pompalı tüfeğini alan Ali Giraç, tekrar derneğe döndü. İçeri girer girmez Mustafa Demir ve B.D.'ye doğru ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Mustafa Demir ağır yaralanırken, B.D. ise hızlı bir şekilde saklanarak saldırıdan yara almadan kurtulmayı başardı. Olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 40 yaşındaki Mustafa Demir, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen ağır yaralı Demir, hastanede hayatını kaybetti.
Cinayetin ardından olay yerinden yaya olarak kaçan ve çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen Ali Giraç, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ilk ifadesinde, kumar borcu nedeniyle sinirlerine hakim olamadığını ve pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, yetkililer kumar bağımlılığının ve borç ilişkilerinin yol açabileceği olumsuz sonuçlara dikkat çekti. Bölgedeki vatandaşlar, yaşanan trajedi karşısında büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini dile getirdi. Polis ekipleri, saldırının gerçekleştiği dernekte güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Gözaltı ve Soruşturma Süreci Ali Giraç’ın gözaltına alınmasının ardından, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Yetkililer, saldırganın daha önce işlediği suçları da değerlendirerek olayın geçmiş bağlantılarını araştırıyor. Polis kaynaklarına göre, şüpheli Giraç'ın daha önce birçok hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama suçlarına karıştığı belirlendi. Mahalle sakinleri, Giraç’ın geçmişte de agresif ve saldırgan tavırlarıyla bilindiğini, ancak bu denli büyük bir suç işlemesini beklemediklerini dile getirdi. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Giraç hakkında "kasten öldürme" ve "silahla tehdit" suçlarından dava açılması bekleniyor. Olayın yaşandığı derneğin yasal durumu da mercek altına alındı ve kumar oynanan mekanın izinsiz faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Yetkililer, yasa dışı kumar oynanan mekanlara yönelik denetimlerin artırılacağını ve benzer olayların önlenmesi için gerekli adımların atılacağını duyurdu.
Yorumlar
Saffet
Misafir
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23