• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

2005 yılı bir merak, binlerce yıllık bir lezzet yolculuğuna dönüştü. Hitit tabletlerinden günümüze ulaşan tarifler, Çorum'da yeniden hayat buldu. Bu yıl bu tarif meydan meydan okuyor. bu özel ekmeklerle hazırlayabileceğiniz tarifinde hem doyurucu hem de çocukların seveceği iki tarif paylaşıyoruz.

#1
Foto - Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

2005’te başlayan bir merak, binlerce yıllık bir lezzet yolculuğuna dönüştü. Hitit tabletlerinden günümüze ulaşan tarifler, Çorum’da yeniden hayat buldu. Elvançelebi Valide Sultanlar Kadın Kooperatifi’nin emeği ve Çorum Belediyesi’nin desteğiyle, taş değirmenlerde öğütülen atalık buğdaylardan yapılan ekşi mayalı hamurlar taş fırınlarda pişiriliyor. Bugün sizlerle, bu özel ekmeklerle hazırlayabileceğiniz hem doyurucu hem de çocukların seveceği iki tarif paylaşıyoruz: Ekşi mayalı ekmek sandviç ve tam buğday ekmeği salatası.

#2
Foto - Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

Tam buğday ekmeği salatası! MALZEMELER: 3-4 iki kesilmiş dilim tam buğday ekmeği. 3 domates. 1 tatlı kaşığı kaya tuzu. Bir avuç taze fesleğen. 1 diş sarımsak. 2 arpacık soğanı. 2 yemek kaşığı sirke. 1 çay bardağından bir parmak az zeytinyağı. Ayrıca kızartmak için bir fincan zeytinyağı. Bir fincan susam. Bir fiske karabiber.

#3
Foto - Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

YAPILIŞI: Domatesleri iri küpler halinde doğrayalım, bir çay kaşığı tuzla tuzlayalım ve bir süzgece yerleştirerek domatesin suyunun süzülmesini bekleyelim. Ekmekleri lokmalık küpler halinde doğrayalım. Fırını 100 dereceye ayarlayalım. Bir tepsiye pişirme kağıdı serelim. Ekmekleri dikkatlice zeytinyağı ile çok az yağlayalım ve fırında iyice çıtır hale getirelim. Soğanı ve sarımsağı iyice incelterek doğrayalım. Süzülen domates suyuna soğan, sarımsak, sirke ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip çırpalım. Susamı ilave edelim. Yavaş yavaş zeytinyağını ekleyerek sürekli çırpalım. Kızarmış ekmekleri, suyu alınmış domatesleri ve fesleğeni sosa ilave edip karıştıralım. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

#4
Foto - Hitit ekmeğiyle doyurucu yemek tarifi: Domates bir çay kaşığı tuz... İki tarif

Ekşi mayalı ekmek sandviçi! MALZEMELER: 2 dilim veya bir küçük ekşi mayalı tam buğday ekmeği 7-8 kornişon turşu. 2 yaprak marul. 2 dilim köy peyniri. 2 yemek kaşığı mayonez. 2 yemek kaşığı ketçap. Önceden pişirilmiş et parçaları veya kavurma. Bir fiske tuz. Çok az fesleğen. YAPILIŞI: Eğer ekşi mayalı ekmeğimiz bütünse, ikiye bölelim ve çok hamur olmaması için içini hafifçe oyalım. Bir iç yüzüne mayonezi, bir iç yüzüne ketçabı sürelim. Fesleğeni serpelim. Bir yaprak marulu yerleştirelim. Bir dilim üzerine peynir, kavurma et parçaları ve dilimlediğimiz kornişon turşuyu yerleştirip tuzlayalım. İkinci yaprak marulu en üste koyalım ve diğer ekmek parçasını üzerine kapatalım. Eğer isterseniz, üzerini hafifçe yağlayıp bir tost makinasında hafifçe bastırabilir ve daha çıtır bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Eyvallah!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23