• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
41
Yeniakit Publisher
Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

2016-01-03 19:12:08
Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

1. Fugu (kirpi balığı) İnce dilimlenerek servis edilen bu balık, iç organlarında bulunan tetrodotoxin ve nörotoksin nedeniyle doğru ve titiz hazırlanmadığı taktirde yiyen kişiyi felç edebiliyor.

#1
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Japon yasalarına göre kirpi balığı servis edilen restoranlarda çalışan ahçıların en az 3 yıl balığın hazırlanmasıyla ilgili eğitim alması gerekiyor.

#2
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

2. Dev Boğa Kurbağası En büyük kurbağa türü olan boğa kurbağaları genellikle Afrika ülkesi Namibya'da kutlamalarda tüketilen bir yiyecek. Yılda sadece özel günlerde nadiren tüketilen bu yemek, yetişkin kurbağalardan yapılıyor. Çünkü henüz çiftleşme dönemine girmemiş genç kurbağalarda böbrek yetmezliğine neden olan bir toksin bulunuyor.

#3
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

3. Ackee meyvesi Sadece Jamaika'da yetişen bir meyve türü olan Ackee, tam olgunluğa erişmeden ve siyah tohumları açmadan önce tüketilmesi gerekiyor.

#4
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Yemeklerde de kullanılan bu meyvenin tohumlarında hypoglycin denilen zehir bulunuyor.

#5
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

4. Sannakji (canlı ahtapot) Korelilerin favori yemeği olan bu bebek ahtapot, parçalara ayrılıp canlı olarak servis ediliyor.

#6
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Yenildiği esnada uzuvları hala hareket halinde olduğu için, vantuzları yiyen kişinin boğazına yapışıp boğarak ölümlere yol açabiliyor. Bu yüzden bu yemeğin çok ufak parçalara ayrılıp servis edilmesi gerekiyor.

#7
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

5. Kanlı istiridye Genellikle Çin'de tüketilen bu istridye, aslında yenilebilen nadir istridye türleri arasında yer alıyor.

#8
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Her türlü yemeğe katılan, oksijen seviyesinin düşük olduğu yerlerde yaşayan bu canlı, bünyesinde hepatit A, hepatit B, typhoid ve dysentery virüs ve bakterilerini taşıyor.

#9
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

6. Hakarl İzlanda'nın ulusal yemeği olan sadece o çevrede yaşayan bir köpek balığı türü. Bu balık temizlendikten sonra 6 ay boyunca asılı bir şekilde kurutulmaya bırakılıyor.

#10
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

İdrar yolu bulunmadığı için tüm organlarında atık ve toksik madde bulunduruyor. Uzun süre kurutulmaya bırakılmadan yenilirse ölümlere sebep oluyor.

#11
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

7. Casu marzu Koyun sütünden yapılan bir peynir türü. Marzu, açık bir şekilde dışarıda bırakılır ve sineklerin içine larvalarını bırakmasına izin verilir.

#12
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Peynirin içindeki larvalar peynirin mayalanmasını sağlıyor fakat canlı olan larvalar yendiği taktirde ölümcül mide sorunlarına yol açabiliyor.

#13
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

8. Echizen kurage (denizanası yemeği) Fotoğraftan da gördüğünüz gibi devasa boyutlarda olan bu denizanası Japonya'da yemek olarak tüketiliyor.

#14
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Zehirli kısımları çıkarılan canlı, ince parçalara ayrıldıktan sonra iyi pişirilip yenilebilir hale getiriliyor.

#15
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

9. Fesikh Bu balık sadece Mısır'ın Shem el-Nessim şehrinde yerel bahar festivalinde tüketiliyor.

#16
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Mısır'ın geleneksel yiyeceği olan bu balık 1 yıl boyunca tuzlanmış halde güneşin altında kurumaya bırakıldıktan sonra tüketilebiliyor. Aksi taktirde barındırdığı toksinler nedeniyle ölüm kaçınılmaz.

#17
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

10. Cassava (manyok) Afrika ve Güney Amerika'da bulunan bu kök sebzesinden genellikle içecek, puding, kek ve cips yapılıyor.

#18
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Kök ve yaprak kısmında siyanür barındıran bu bitki, titizce hazırlanmadığı taktirde ölümü de beraberinde getiriyor.

#19
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

11. Maymun beyni Asya'da yaygın olarak yenilen maymun beyni, çiğ ve pişmiş olarak tüketiliyor.

#20
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Fakat bu yiyecek doğru hazırlanmadığı taktirde tedavi edilemez ölümcül Varyant Creutzfeldt- Jakob beyin hastalığına neden oluyor. Kısacası beyin yemenin cezasını yine beyin çekiyor.

#21
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

12. Pangium edule Mide bulandıran meyve olarak tanınan Pangium edule, barındırdığı hidrojen siyanür maddesi nedeniyle insanlar için ölümcül bir yiyecek.

#22
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Kabuğu çıkarılmış halde haşlanıp, muz yapraklarına sarılı bir şekilde bir ay kadar kurumaya bırakıldığında yenilebilir hale geliyor.

#23
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

13. Elderberries Bu meyveler tam olgunlaşmış halde ve yaprakları, dalları, tohumları çıkarılarak pişirilirse zararsız hale geliyor.

#24
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Aksi taktirde bünyesinde barındırdığı az miktardaki siyanür yiyen kişinin ishal ve nöbetler geçirmesine neden oluyor.

#25
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

14. Ham kaju Çoğu kişi kajunun zehir taşıdığını bilmez. Kajunun yetiştiği ağacın yaprakları urushiol adında zehir barındırır.

#26
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Yaprağından ayrılan kaju iyi kurutulduğu sürece risk taşımaz.

#27
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

15. Kırmızı barbunya Kırmızı barbunya, bünyesinde phytohaemagglutinin denilen toksik madde barındırır.

#28
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

En az 10 dakika haşlanmadan tüketilirse ölümcül sonuçlara neden olur.

#29
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

16. Ravent yaprakları Bu bitki yapraklarında oksalik asit denilen böbreklere hasar veren bir madde barındırıyor.

#30
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Yenildiği taktirde ortaya çıkan semptomlar, bulantı, ishal, göz ağrısı, ağız ve boğazda yanma, kırmızı idrar ve nefes almada güçlük.

#31
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

17. Kayısı çekirdeği Meyvesi sağlıklı olabilir ama kayısı çekirdeği fazla miktarda tüketildiği taktirde, bünyesinde barınan siyanojenik glikositler, hidrojen siyanüre dönüşür ve yiyen kişinin ölümüne sebep olur.

#32
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

En fazla Türkiye'de yetişen kayısı, çekirdeklerini yiyen çoğu kişinin ölümüne sebep olmuştur.

#33
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

18. Durian meyvesi Güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve, tohumlarında siklopropen denilen bir asit barındırır.

#34
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Pişirilmediği zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir.

#35
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

19. Silver stripe blaasop Akdenizde yaşayan bu balık, derisi ve tüm organlarında aşırı düzeyde toksik madde barındırıyor.

#36
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Toksik madde arındırılmadığı sürece yiyenleri felç edebiliyor.

#37
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

20. Hot dog (sosisli sandviç) Amerika'da sıklıkla tüketilen sosisli sandviçler boğulma tehlikesi barındırıyor.

#38
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

Amerikan Pediatri Akademisi istatistik kayıtlarına göre 10 yaşından küçük sosisli sandviç yiyen çocukların %17'si boğulma nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

#39
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

21. Yıldız meyvesi Böbrek sorunu yaşayanların uzak durması gereken bir meyve.

#40
Foto - Dünyanın en tehlikeli 21 yiyeceği

100 mililitresi ve üstü böbrek sorunu yaşayanlar için ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. İçinde bulunan nörotoksinler beyin ve sinirlere hasar veriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23