• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısından bomba dizi! Detayları belli oldu

2021-02-13 11:58:31
Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısından bomba dizi! Detayları belli oldu

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, uluslar arası bir yapıma daha imza attı. Yapımı ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ tarafından gerçekleştirilen Türk-Özbek ortak yapımı ‘Mendırman Celaleddin’ (Ben Celaleddinim) dizisinin ilk bölümü 14 Şubat Pazar günü Özbekistan Milly TV’de yayınlanacak. Dizi, önümüzdeki günlerde Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde de yayına girecek.

#1
Foto - Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısından bomba dizi! Detayları belli oldu

Yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup edip, Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, “gerçek bir kahraman ve devlet adamı”. Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celalettin Harzemşah’ın hayatı dizi oldu. Türk dünyasının bugüne kadar yapılmış en hacimli yapımı olan ‘Mendırman Celaleddin’in yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ; genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini İran Azerbeycanı’ndan Reza Himmeti üstlenirken; görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay yaptı. Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı dizinin başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

#2
Foto - Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısından bomba dizi! Detayları belli oldu

200 kişilik uluslar arası dijital efekt ekibi görev aldı Kamera arkasında yaklaşık 500 kişilik bir ekibin çalıştığı ‘Mendırman Celaleddin’ dizisinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya’dan 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı. Özel efektleriyle uluslar arası alanda büyük ses getirecek projede aslan avı sahnesinin animasyonları beş ayda tamamlandı.

#3
Foto - Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısından bomba dizi! Detayları belli oldu

OYUNCULAR KAMPA GİRDİ Özbek ve Türk oyuncular, dönem silahlarının kullanımı, binicilik, dönemin beden dilini kullanma gibi konularda Bozdağ Film bünyesindeki eğitim alanlarında her biri konusunda uzman ekiplerinden altı ay eğitim aldı. Bu eğitimler sonrası oyuncular 13’üncü yüzyıldan günümüze gelmiş kahramanlar gibi her açıdan dönemin gerçeğini yansıtacak birikime ulaştılar. 13’ÜNCÜ YÜZYIL ÖZBEKİSTAN’I İNŞA EDİLDİ Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosunda 13. yüzyıl Özbekistan’ının mekanlarını inşa etti. Dönemin Ürgenç kenti; çarşısı, hanları, evleri ve sokaklarıyla 20 bin metrekare alanda inşa edildi. Sultan Aleaddin Sarayı ise 7 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 10 bin metrekarelik bir alanda, taht odası, sultan odaları, haremlik, saray girişi ve avlusu dahil olmak üzere inşa edildi. Ayrıca 5 bin metrekarelik bir alanda 50 çadırlık Cengizhan obası kuruldu. Dizinin aksiyon ve savaş sahnelerinin çekimleri Aksaray Ihlara ve Nevşehir’deki Kapodokya Vadileri’nde çekildi. Dizide kullanılan aksesuar ve eşyaların büyük kısmı Özbekistan’dan temin edilirken, yüz bin metre kumaş kullanılarak bin 500 kostüm dikildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23