• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Merhamet yüklü bir milletiz

02 Nisan 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İslâm âleminde iki milyar Müslümanın varlığından söz edilir. Bizim dışımızdaki İslam coğrafyasında ve ülkelerinde, millet-devlet bütünlüğü sağlayan devlet çok azdır. 

Bir vakitler bizde de olduğu gibi İslam ülkelerinin büyük ekseriyetinde devlet yönetimi, aynı dinin fertleri olmalarına rağmen halkıyla ters düşmektedir.

Bunun sebebi bellidir. Amerika ve Avrupa, malum ülke liderlerini halkından kopararak beslemektedir, dolayısıyla sadece bu coğrafyaların kaynaklarını sömürmekle kalmayıp, esas dinlerini sömürmektedirler.

Biz de bu merhametsiz çarktan kurtulalı 17 yıl oldu. 17 yıl öncesine kadar neler çektiğimizi aklıselim sahibi her insanımız bilir.

Bugün hâlâ Batı’ya sığınmacı olan siyasetçilerle onların ipini tutanlara bakılırsa, esas ürktükleri ve korktukları husus, devlet-millet kucaklaşmamız ve kucaklaşmamızın temelini atan dini-milli değerlerimizdir.

Hamdolsun merhamet yüklü milletiz ve merhamet sahibi bir idareye sahibiz.

Bütün insanlığın mücadele ettiği korona virüsü karşısında, devletine sahip çıkan kaç millet, milletine sahip çıkan kaç devlet biliyoruz?

İşte bu özelliğimizin temelini “merhamet yüklü millet” oluşumuza borçluyuz.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın başlattığı kampanyanın nerelere doğru gittiğine; görmesini, bilmesini, duymasını idrak edebilen her “insan evladı” şahittir.

Devletimizin başlattığı merhamet kampanyasına, mayasında merhamet nüvesi taşıyan değişik kesimlerden insanlarımızla birlikte, bu merhamet gemisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak sivil toplum kuruluşlarımız da coşkuyla harekete geçti.

Valilikler ve kaymakamlıklar nezdinde oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” koordinesinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, kapısına kadar gidilmekte ve yardımlar yerine ulaştırılmaktadır.

Kızılay, Deniz Feneri, İHH gibi köklü yardım kuruluşlarımız da merhametin amiral gemileri olarak Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla birlikte hareket etmekteler.

İş dünyasından da vakıflara ve derneklere elbet yardımlar yapılmaktadır. Bunlardan birisi de Ülker grubu/Yıldız Holdingdir.

Yıldız Holding Deniz Fenerine yıl boyunca her ay 10 bin gıda taahhüdünde bulunmuş ve ilk yardımlar dağıtıma başlamış.

Deniz Feneri gıda kolisinin yanı sıra ayrıca ailelerin ihtiyaç duyacağı temizlik ve benzeri insani ihtiyaçları da dağıtmaktaymış! 

Yeri gelmişken Ülker’in adını niye zikrettiğimi de ifade edeyim.

Ülker’in kurucusu rahmetli Sabri Ülker, öğrencilik yıllarımızda çıkardığımız veya okumak istediğimiz dergilere, öğrencilere, derneklere yardım ederdi. O yıllardan kalan bir muhabbetim vardır. Şimdi aynı geleneği Murat ve Ali Ülker devam ettirmektedir.

Ezcümle:

Derler ki, “Merhametin fitnecisi-fesatçısı çoktur”. Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan merhamet kampanyasına karşı çıkanlar bu sınıftan kimseler ve çevrelerdir.

Bunlara takılalım ve yorulalım diye söylemiyorum ama merhamet seferberliğinin her kademesinde yer alanlara, üstad Necip Fazıl’dan şu satırları hatırlatmak istiyorum:

-“İslam; iman ruhunun bitmez tükenmez, durmaz, dinlenmez aksiyonundan ibarettir”.

Merhamet harekâtı, bu aksiyonun can damarını oluşturmaktadır. Rabbim devletimizin-milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cahil

Merhamet ve adalet eşgüdümlü kelimelerdir adaletin olmadığı yerde merhamet olmaz tüm islam coğrafyasında adalet mekanizması olmadığından insanlar kötü bildiğimiz batıya sığınır olmuşlardır zulmun tavan yaptığı insanların hayvanlar gibi bogazlandigi ülkelerde ne merhameti tüm islam ülkelerinde olan gerçek şudur yöneticileri milletini soyar amerika ve ıngiltere ile ısviçre bankalarına milyar dolarları yatırır habeşistan diye bir ulke vardı bilirsiniz kralı haile selasiyenin ısviçre de 36 milyar doları vardı her sene yüzbinlerce habesistanli açlıktan ölürdü bugün yemende arap musluman açlıktan ölürken körfez zengini arapların amerika da trilyon dolarları var örnekler çok son kelam adaletin olmadığı yerde hak hakkın olmadığı yerde merhamet olmaz olsa olsa zulüm olur ıslamiyet cihad dinidir öyle FETULLAH gulen in kanallarını reklamlarıyla 17 25 ten sonra besleyen ülker gurubunun ılımlı islam dini değildir

Cahil

Ve eğer biz merhamet yüklü bir millet isek almanya ve avrupada on milyonlarca türk ne geziyor TURKIYEDE ekmek bitti mi Hüseyin HOCA düşen e bir tekmede sen atacaksın diyen bir milletten bahsediyorsun zenginlini paylaşan bir hırka bir heybeyle yaşayan veysel karaniler kalmadı şimdiki muslumanlar göğe bina dikme peşindeler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23