• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Menderes’in İdamına Eşimle Birlikte Ağladık

27 Mayıs 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığı merhum Ahmet Er’e ait! Darbeyi ve olup bitenleri anlamakta zorlananlar şunu sorabilirler.

- “Madem öyle neden darbeye karışmış”? Şimdi onu anlatmaya kalkarsam, yazacaklarıma yer kalmaz. Merak edenler internetten araştırabilirler. Geçelim.

Rahmetli Menderes’in idamına eşiyle birlikte ağlayan Ahmet Er devamla şunu söyler:

“Sonradan öğrendik ki, idamlarda iki kişi etkili olmuş. Bunlardan biri Talat Aydemir, diğeri ise Halim Menteş. 

17 Eylül günü radyoda Menderes’in idamını öğrenince eşimle birlikte ağladık. Allah rahmet eylesin. Menderes idamı hak etmemişti. Menderes sadece dışarıdan değil, içeriden de kuşatılmıştı”. (DP içindeki “ne oldum delisi” olan vekilleri kastetmektedir)

R. Tayyip Erdoğan, Menderes’in bu durumunu bildiği için “kardeşim” diye yol arkadaşlığı yaptığı malum kimselerin “ne oldum delisi” hallerini fark edince yol vermiştir. İyi ki de öyle yapmıştır. Hâlâ varsa, Rabbim şerlerinden ülkemizi-milletimizi korusun.

……………

Hatırattan devam:

“Ordu içinde, örgüt içinde, İnönü’nün iktidarını isteyenlerin sayısı çok fazlaydı. Öyle görünüyordu ki, ihtilal iktidarda bulunan Demokrat Partiye karşı yapılacak ve alaşağı edildikten sonra yerine Halk Partisi iktidara getirilecekti”.

Milli Birlik Komitesindeki kopuşlar bu hakikatler ortaya çıkınca başlamış. Hatırattan devam:

- “Hiç unutmam, komite üyeleri olarak ikişer gruplar halinde Türkiye’yi dolaşıyorduk. Bu geziler esnasında bir komite üyesi halka hitap ediyor ve şöyle diyordu:

- “Oturduğunuz yerde oturun. 27 Mayıs hareketine karşı kıpırdamayın. İki tayyare uçurursak fare gibi kaçacak delik ararsınız”.

Bu komite üyesi kime söylüyor bunu? Kendi milletine söylüyor. Yakışık alır mı bu sözler? Gördük ki ortada bir değil 38 tane 27 Mayıs ihtilali var”. (MBK üyelerini kastediyor.)

………………..

Darbecilerin çapulculuklarına dair yüzlerce örnekten ikisi:

Ali Fuat Başgil ve Peyami Safa. Ali Fuat Başgil’in evinde anayasa hazırlıyor haberi üzerine tutuklanmasını önlerler.

Peyami Safa da bir yazısında Çetin Altan’a “sosyalist” demiş. Bu sebeple sıkıyönetim komutanlığına çağırarak cezalandıracakları sırada komitenin elinden almışlar.

Keşke memleketimizin genç-orta yaş ve üzeri evlatları, böyle hatıratları okusalar da CHP’nin kıyamete kadar değişmeyecek zihniyetini öğrenebilseler.

Allah’ın mühürlediği kalpleri kulların açması mümkün değildir. Allah’ın mühürlediğini ancak Allah açar. Bunların isyan ve şirklerine ortak olmanın memlekete ne faydası var?

…………….

CHP’lilerin Yassı Ada’ya dair yaptıklarını Ahmet Er’e hitaben söylenenleri okuyalım:

“Eğer 14’ler yani sizler, diğer grubu tavsiye edip, yurtdışına sürseydiniz ve Yassı Ada’yı da boşaltmaya kalksaydınız ona fırsat vermeden, Yassı Ada’da binaların altına döşediğimiz tahrip kalıplarıyla hapisteki bütün insanlarla beraber binayı havaya uçuracaktık”.

İşte CHP zihniyeti budur!

…………………

Ezcümle:

Ahmet Er, 29 Mayıs 2017 senesinde vefat etmiştir. Ruhu için el-Fatiha. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

Bu adam MBK üyesimi?Evet.Ne methedip duruyorsun.Benminyaptı darbeyi bu adamlar yaptı.Kim milletine karşı darbe yaptıysa dünyanın en şerefsizidir.Şimdi yerini bulmuş bu cinayetlerin hrsabını verir.Sende yazar olarak bunları bize şyi adamlar diyerek kakalama.Yarın biriside çıkar 15 Temmuz u ağlayarak yaptık der.Darbeci kimse şerefsizdir

Suluman

Hayatı zinayla geçmiş gunahkar icin neden aglanir bilemedim şeriata gorede cezasi zaten idamdi Ailesine bakın ogluna vs allah gunyuzu göstermemiş Amerikaya aşık adamdan muslumana fayda gelmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23