• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Eşkıyalara Takılıp Kervanı Kaçırmayalım

05 Mayıs 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Tarihçiler Çin virüsü sebebiyle ülkemizdeki dini hayatı ve Ramazan-ı Şerifi nasıl yazarlar bilemeyiz ama tarihi namuslu, haysiyetli, şerefli kimseler yazmalı veya yazdırmalı.

Hamdolsun Türkiye kervanı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan başkanlığında, içten ve dıştan tüm siyasi eşkıyalar ile medya ve sosyal mecradaki eşkıyaların engelleme gayretlerine rağmen yürümektedir.

Millet ve devlet olarak bu halimiz; milletimizin diriliğini, dinginliğini, aklıselim hareket ettiğini, merhametini, devletimize, bayrağımıza, vatanımıza, bayrağımıza, dinimize sahipliğini göstermektedir.

¥

Kısıtlı hayata rağmen, Ramazan’ın bereketi büyük bir coşkuyla yaşanmakta!

Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma seferberliğinin böylesine büyük bir muhabbet ve dostluk çerçevesinde yürüdüğünü görmek, sanırım her mü’mini sevindirmektedir.

Eğer Türkiye kervanının önünü kesmek isteyen fitne, fücur, fesat ve mayaları ihanetle yoğrulmuş aylak eşkıyalara takılmazsak, bu güzellikleri daha da çoğaltabiliriz.

Yine Ramazan’da hakiki şeytanların bağlandığını hepimiz biliriz. Şeytanların bağlandığı doğru ama onların yerini doldurmak için insan şeytanlar derhal işbaşı yapmaktalar.

Bu malum güruhlar hem Türkiye kervanının hem Ramazan ayının bu coşkusundan çok rahatsız oldukları için sürekli çirkinlik ve çirkefliklerini sergilemekteler. Geçelim.

¥

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiren resmi kurumlarımız başta olmak üzere, kuruluş gayeleri insana hizmet olan hayır kurumlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız, infak kervanının yolculuğuna büyük bir tazimle devam etmekteler.

Vefa Sosyal Destek Grupları, Kızılay, AFAD, Emniyet teşkilatımız, Askerimiz, özellikle Jandarma teşkilatımız, sosyal devlet olmanın destanını yazmakta.

İşte milletimizin yıllardır jandarmadan beklediği buydu. Vatandaşı öteleyen, iteleyen, dinlemeyen değil; kucaklayan, sarılan, iyiliği teşvik, kötülüğü men eden bir anlayıştı.

Yeri gelmişken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i tebrik edelim.

Türkiye böyle bir milli birlik ve beraberliğe 90 yıldır hasretti. Sadece bu hasretin bitmesi dahi başlı başına kervanının büyüklüğüne delalettir.

¥

Elbet infak kervanı yalnızca İstanbul, Ankara gibi büyük illerimizde değil, bütün vilayetlerimizde, ilçelerimizde faaliyet yürütmektedir.

Ekmek, aş bekleyen 3 milyon Suriyeli muhacirlerle birlikte, Filistin’den Balkanlar’a ve gönül coğrafyamızın her tarafına ulaşmaktalar.

Deniz Feneri, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Birlik Vakfı gibi milli birlik ve beraberliğimizin devamının temel taşı olan daha pek çok vakfımız, derneğimiz, hemen her ilimizde, ilçemizde yardım faaliyetlerini sürdürmekteler.

Birlik Vakfı, ülkemiz genelindeki şubeleriyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma seferberliği başlattılar ve haberdar oldukları bütün kapıları çalmaktalar.

Darısı diğer şehirlerimize diyerek bir başka güzellikten, Urfa’daki birlikten söz etmeli.

Urfa’daki 60 sivil toplum örgütü, “Urfa Platformu” adı altında birleşerek yıllardır çalışmaktalar.

Senelerdir bizim sınırımızda bekleyen 3 milyon insana yiyecek ve giyecek yardımı götürmekteler.

Ezcümle:

Bu iyilik kervanının sahibi irfan ehli milletimizdir. Biz bize yeteriz vesselam!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nahit sazoglu

Birlik beraberligimizi dahada gelistirmeliyiz ozellikle devlet kamu sivil toplum isbirligini artirmaliyiz

Yasemin

Aynen doğru söylemişsiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23