• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Deniz Feneri’nden 1000 Şehidimize 1000 Su Kuyusu -1-

16 Temmuz 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Hiç susuzluk çektiniz mi bilmem. Rabbim çektirmesin. Su kuyruğunda beklediniz mi onu da bilemem.

Soruyu kendime sormuş olayım. Çaresiz ve apansız kalacak kadar susuzluk çekmedim ama su kuyruğunda bekledim.

Yalnız susuzluk çekenleri ve su kuyruğunda bekleyenleri çok gördüm. Deniz Feneri’nin başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın her yanında su kuyularını ve diğer insani yardımlarını yerinde müşahede ettim.

Öyle imkânsız çöllerde su kuyuları açıldı ve insanlar suya kavuştu ki, zerre vicdanı olan her kişi, onların sevinç gözyaşlarına kendi gözyaşlarını mayalardı.

İnsanların suya hasret kaldıklarını görmüşlüğümün yanı sıra susuzluktan kemikleri derilerine geçmiş keçi ve benzeri hayvanların susuzluktan saatlerce yerlerinden kalkamadıklarını da gördüm.

Bizim devletimiz ve milletimiz neden böylesine her türlü ihanete rağmen ayakta kalıyor biliyor musunuz? İnananlar için söyleyeyim, bu hayır ve hasenatlar sebebiyle.

Allah ondan razı olsun. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; devletimiz, milletimiz ve bakanlığı adına yine büyük bir destana mısralar yazdı.

Bu destanın adı “1000 Şehidimiz Adına 1000 Su Kuyusu”. Bu destanı yazmak ve yazdırmak, devletimizin ve milletimizin büyüklüğünün yegâne belgesidir.

Deniz Feneri kuruluşundan bu yana sadece iyilik yaptı, iyilik kervanına katılan iyilikleri yerine ulaştırdı, yüzleri güldürdü, susuzlukları giderdi, evsizlere ev, işsizlere ekmek kapısı oldu. Balık vermek yerine daha çok balık tutmayı öğretti.

Eh bu kadar büyük hayır kapısının dostları olduğu kadar düşmanları da olmalıydı. Çünkü dünyada iki kavim vardır.

Birinci kavim Habil, ikinci kavim Kabil! Yerkürenin her noktasında Habiller de Kabiller de bulunmaktadır. Bizde de yeterli miktarda vardır.

Kabiller, Deniz Feneri’nin ışığını söndürmek için içte ve dışta bir yığın kumpas kurdular ve milyonlarca muhtaç ailenin rızkına, geçimine mani oldular.

Lakin Habiller, Kabillere aldırış etmeden; yardımlarını, merhametlerini, iyi niyetlerini esirgemeden yüzyılın iyilik hareketine destek verdiler.

Müsaadenizle şunu hatırlatalım: “Deniz Feneri kervanının önünü kesmek isteyen Kabiller şimdi ne haldeler? Millet nezdinde bir kıymetleri var mı?” Geçelim.

Bir daha tekrar edelim ki, “1000 Şehidimize 1000 Su Kuyusu Destanı”, milletimizin ve devletimizin el birliğiyle yazdığı bir destan olacaktır.

Bu destan sadece hayır dua getirmeyecek, şehitlerimizin ruhlarını da mesrur edecek. Kuyu açılan her ülkede bir Türkiye sevgisi, bağlılığı ve “mü’minler kardeştir”, inancının tezahürü olacaktır.

Ezcümle:

Deniz Feneri’nin gönül coğrafyamızda Habillerin yardımlarıyla oluşturduğu kardeşlik köprüsünün içerisinde sadece su kuyusu yok elbet.

Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarına göre “eğitim merkezleri, yetimhaneler, mescitler, Kur’an Kursları ve su kuyuları da” kalıcı eserlerdendir.

Su destanı burada bitmedi. Yarına devam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasemin

Hayırlı uğurlu olsun DENİZ FENERİ de. Eskiden olduğu gibi güçlü olur inş ALLAH. RABBİM o günleri göstersin.olmeden önce bana iyiki bu konuyu ele almışsınız sağ olun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23