• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bilinmeyen Yönleriyle İsmet İnönü Gerçeği

11 Mayıs 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu hafta tanıtacağımız kitap, Ketebe Yayınlarından! “Bilinmeyen Yönleriyle İsmet İnönü Gerçeği” isimli eserin yazarı Mustafa Armağan!

CHP zihniyeti, insan ruhunu ve bedenini hurdaya çeviren bir zihniyettir.

Memleketin neresine giderseniz gidin, CHP’nin baskıyla, şiddetle, silah zoruyla iktidar olduğu yıllara ve bugünlerine dair nice hadiseler duyarsınız.

Çocukluğumda böyle insanlardan çok tanıdım. Yüzlerinin gülmediğine ve derin ahlarla yaşadıklarını gördüm.

CHP ve İsmet adının geçtiği yerden hemen uzaklaşıp, başlarını kaldırmadan yürüdüklerini ve devamlı ilendiklerini duyardım.

Bir Döndü Nenem vardı ki, o günleri anlatırken sapır sapır gözyaşı döker, yiyecek ve giyecek bulamadıkları için aylarca ayrık otu yediklerini söylerdi.

“Biz açken bunlar Yunana ekin (buğday) gönderdi” derdi. Kitapta da var o hadise.

Türkiye’nin karartılan tarihini bir define avcısı gibi irdeleyen Mustafa Armağan’ın “Bu kitabı da okullarda ders olarak okutulmalı” diyeceğim ama bu Milli Eğitim Bakanıyla olmaz. Sayın bakan zihniyet itibariyle o tarafa çok yatkın.

Hele son masal okutma hikâyesi nasıl bir garabet öyle. TRT’de yıllarını bu işe vermiş yüzlerce masal okuyacak uzman insan varken… Reis’in hatırına geçelim.

………………

Kitap ön yargısız ve peşin hükümsüz okunduğunda, hâlâ “yalan söyleyen tarihten” kurtulamadığımız görülecektir.

Kitaba dönelim ve Mustafa Armağan ne diyor bakalım: Eserin girişinde her şeyi anlatan ünlü atasözümüz var. “Geldi İsmet, kesildi kısmet”

-“Araştırdığımda halkın dediklerinin hemen tamamının doğru olduğunu, kitaplarımızda yazılanların ise şişirme veya yalan olduğunu gördüm”.

-“Milli Mücadeleye karşı oluşundan tutun da Amerikan mandacılığındaki ısrarına! İstiklal Harbindeki beceriksizliğinden tutun da Lozan’daki ağır kayıplarımıza”!

-“Takrir-i Sükûn Kanunu ile kendisine diktatörlük yetkileri çıkararak demir yumrukla basını, siyaseti, sosyal hareketleri, fikir hayatını, eğitimi zapturapt altına alışından, Dersim katliamının 1937 safhasındaki aktif rolüne”!

Eserde bu liste uzayıp gitmekte! Listeden şu ayrıntıyı da not edelim:

-“İsmet İnönü öyle bir şahsi taassubun ve intikamcılığın adıdır ki, 1972’de Ecevit ve ekibi tarafından kendi partisi CHP’nin genel başkanlığından düşürüldükten sonra CHP’yi Anayasa Mahkemesine kapattırmaya kalkmıştır”.

İnönü ve CHP tarihinde daha ne büyük acılar var. Sadece Isparta’nın Senirkent ilçesinde yapılan zulümler dahi yeter de artar. Kitapta bu benzeri tüm tarihi vakıalar yazılmış.

Ayrıca 146 Azerbaycan Türkü’nün zalim Stalin’e teslim edilmesini ve kurşuna dizilmelerini anlatan “Boraltan Faciası” ile Üsküp Müslümanlarına ihanet edilmesine kadar neler yok ki!

……………..

Ezcümle:

CHP’nin tüm icraatlarını anlatmak ve tarihi aydınlatmak, namuslu olduğuna inanan tarihçilerin boynuna borçtur.

Rabbim bunlara hiçbir canlı varlığı muhtaç etmediği gibi memleketimizin bir çöpünü dahi muhtaç etmesin. Âmin!

……………….

Kitap hakkında: Ketebe Yayınları; 0212-612 29 30. [email protected]

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ata

Cok haklisiniz nereden buldunuz kitapi inonu... dincilere karsi

Dilek İPEKÇİ

Kamal, Sağır İsmet'i infaz edin diyor, ordu içindeki taraftarları İsmet'i saklıyor. Kamal'ı doktorlara öldürttükten sonra piyasaya çıkıp ilk icraat olarak paraların üstünden Kamal'ın fotoğraflarını çizdirip duvarlardan resimlerini indirtiyor. Top arabasının arkasından ve naaşın önünden saatlerce geçen insanlardan gık çıkmıyor ya da çıkıyor da susturuluyor mu orası çözülemedi henüz! Bilen varsa yorumunda belirtsin bir zahmet de öğrenelim. Binlerce gözü yaşlı vatandaştan gık çıkmaması tuhaf değil mi? Sağır İsmet onların kulaklarına kar suyu mu kaçırmıştı acep? İcraatlerinden ihtimal dahilinde olabilir diyoruz şu an için!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23