• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ayasofya’da fitne fesada düşmeden

24 Temmuz 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Ayasofya’nın cami hüviyetine kavuşmasına ülkemizdeki ve dünyadaki mü’minler sevindi, cami karşıtları da üzüldü. Normaldir!

Rabbimin cami nasibi bugünmüş. Ehli iman her insanımız, karınca kaderince yıllardır Ayasofya için mücadele etti. Allah hepsinden razı olsun.

Bu fakir de yıllarca her 29 Mayıs’ta yüzbinlerce insanla Ayasofya meydanında; “Zincirler kırılacak Ayasofya açılacak”, “Müslüman Türkiye”, “Tek yol İslam” diye bağırdı.

Yazmaya başlayınca da her fırsatta Ayasofya için yazdı, kitaplar okudu, hatıralar dinledi. Esas niyetim bunları söylemek değil tabi.

Böyle zamanlarda; “fitne, fesat, fücur, ihanet, düşmanlık” ve benzeri gayri insani hareketler çoğunlukla organize edilir, bazen de plansız programsız meydana gelebilir.

Bir tecrübemi anlatarak örneklendireyim. Milli Selamet Partisi’nin Konya Mitinginde bir İstiklal Marşı olayı vardı.

Bizim davamızın azim ve gayret güçlerinden birisi de İstiklal Marşı’dır. Bu marşa karşı tavır alamayız.

Gelin görün ki, hâlâ kimler olduğu belli olmayan bir grup kimse, marş söylenirken oturdu. Ortalık karışınca kaçtılar, kaçarken çarşaflar düştü içinden erkekler de çıkmıştı.

Yarın buna benzer provokasyonlar olabilir. Özellikle her tür kıyafetten kadınlara dikkat etmek lazım!

Zaten kendini bilen şuurlu Müslüman kadınlar, böylesine bir kalabalığın içine girip de kişiliklerini, kimliklerini hiç etmezler. Gerçek mü’min kadın edep-hayâ sahibidir.

Neden kadınları önceledim. Çünkü böyle zamanlarda şer cepheleri genellikle kadınları kullanır. Böyle örnekler çoktur.

Erkekler kullanılmaz mı? Elbet kullanılır. Yine her kılık, kıyafette ve İslam adına uydurulmuş çeşitli kisvelerle bürünmüş erkekler de görülebilir.

Bir de tam bunların dışında türlü rezaletleri göze alarak Ayasofya karşıtlığı yapacak tipler çıkabilir. Ortalığı karıştırıp aradan sıvışırlar.

Gerçi bu söylediklerim bilinmeyen şeyler değil ama insan o anda “Evet bunlar provokatör” diye düşünüp aklı selim hareket edemiyor.

Bugün olabildiğince sakin, olabildiğince sabırlı, olabildiğince erdemli şekilde hareket ederek, gidebildiğimiz noktaya kadar gidip, orada huşu içerisinde okunacak Kur’an-ı kerimleri dinleyip, namazı eda edebilmektir.

Dünya medyası canlı yayın yapacak. Kâfirler, münafıklar, Mü’minler kendi cephelerinden görmeleri gerekenleri görecek ve herkes cibilliyetine göre yayın yapacaktır.

Ezcümle:

Bütün bunları hatırlatmayı neden kendime vazife edindim. Şunun için.

1974 yılından 1979 yılına kadar beş yıl boyunca Milli Selamet Partisi, Akıncılar Derneği ve Milli Türk Talebe Birliği olarak her 29 Mayıs’ta Ayasofya için mitingler yaptık.

O yılların gençliği adına bugünkü Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan yine ön saflardaydı ve yukarıda saymaya çalıştığım pek çok provokasyon onun gayretleriyle önlenmişti.

O şimdi Cumhurbaşkanı ve her türlü önlemi aldırmıştır ama yine de çok dikkatli olmak lazım.

İslam âlemine ve Hıristiyan âlemine örnek bir açılış olsun inşaallah.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayasofya' nın 1452' deki Başpapazı Özdil' den basına uyarı:

"Azınlık vakıfları, Danıştay'ın Ayasofya kararını mahkemeye sunacak, el konulan mülklerinin iade davalarını çatır çatır kazanacak. Bu saatten sonra ayak diretmeye kalkarsan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecekler, çatır çatır tahsil edecekler. Ayasofya' da iyi Cuma kılmalar..

Ahmet hoca

Bir gübre yiyemezler inşallah. Bilmem ne gazetesinin yazarı gönlünden geçenleri yazmış. Atı alan üsküdar'ı geçti Ayasofya hayırlı olsun. Geçti borun pazarı sür kendini niğde'ye çatlayın İslâm düşmanları zalimler için yaşasın cehennem. Biz geldik siz istemeseniz de
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23