• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TİKA, Peru’da veteriner kliniği inşa etti

Yeniakit Publisher
2021-07-30 13:05:00 -
TİKA, Peru’da veteriner kliniği inşa etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Amazon Kurtarma Merkezi (CREA) ile işbirliğinde Peru'nun İquitos şehrinde yasadışı hayvan ticareti mağduru olan ve nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarının tedavisi için veteriner kliniği inşa etti.

yeniakit.com.tr

Güney Amerika Bölgesinde Çevrenin ve Biyo-çeşitliliğin Korunması Programı kapsamında gerçekleştirilen proje CREA vakfı işbirliğinde hayata geçirildi. Nesli tükenmekte olan deniz memelileri ve yaban hayatının korunması, tedavisi ve doğal yaşama bırakılması için çalışan CREA vakfı, çevresel ve sosyal olarak sürdürülebilir bir kalkınma modelini oluşturmayı, çevre eğitimini teşvik etmeyi, tropikal ormanları korumayı amaçlıyor.

“TİKA’nın desteği ile nesli tükenmekte olan yüzlerce hayvanı koruyabileceğiz.”

Açılış töreninde konuşan Amazon Kurtarma Merkezi Başkanı Javier Velasquez Varela: “Amazon Kurtarma Merkezi Başkanı olarak, veteriner kliniğinin inşası ve donanımı projesiyle, Peru ormanlarında tehlike altındaki hayvan türlerinin korunmasına çok değerli bir katkı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne en derin teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kurtarma merkezi olarak, yasadışı ticaret mağduru yaban hayvanlarının tedavisi için 13 yıldır yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. TİKA’nın desteği ile nesli tükenmekte olan yüzlerce hayvanı koruyabileceğiz” dedi.

Peru Dışişleri ve Turizm Bakanlığı - MINCETUR'un “Biyoçeşitlilik Rotası” durağı olan Iquitos şehrini yaklaşık 30 bin kişi ziyaret ediyor. Amazon Kurtarma Merkezinde klinik, yemek hazırlama ve depolama kurularak Peru Amazonun'da nesli tükenmekte olan su memelileri ve yaban hayvanlarının tedavisine etkin şekilde devam edilecek. Ayrıca, biyo-çeşitliliğin korunması ve yasadışı hayvan kaçakçılığının azaltılması sağlanacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23