Vatandaş bu yıl tatilini daha çok küçük şehirlerde yaşayan yakınlarının yanında geçirmeyi tercih etti.
Ramazan Bayramı’nda seyahat acentaları kanalıyla yurtiçinde 180 bin, yurtdışına ise 20 bin kişi tatile çıkarken, tatil yapan vatandaşlar bayram tatilinde yaklaşık 250 milyon lira harcadı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, bayram tatili süresinin kısa olması nedeniyle talebin geçen yıla oranla düşük kaldığını, ramazan döneminin hemen ardından iç turizmde yeniden bir canlanma beklendiğini anlattı. Ulusoy, “Yurtiçinde Ramazan Bayramı tatiline arife gününün eklenmesiyle birlikte 4 günlük tatil, iç turizme bir nebze olsun nefes aldırdı” dedi.
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da bu yıl bayram süresinin kısa olması nedeniyle İstanbul’a kayda değer bir turizm talebi gözlenmediğini söyledi.