Şiddetle karşı çıkıyorlardı, 'asla olmaz' diyorlardı! İran'dan şaşırtan Türkiye kararı geldi
Türkiye'nin bölgedeki birçok projesine karşı çıkan İran'dan herkesi şaşırtan bir adım geldi.
Türkiye'nin bölgedeki birçok projesine karşı çıkan İran'dan herkesi şaşırtan bir adım geldi.
İran'ın önde gelen medya kuruluşlarından Tabnak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarını manşetlere taşıdı.
Türk Dışişleri Bakanı, İran'ın kalkınma yolu projesine başlangıçta direndiğini ancak Tahran'ı ikna ettiğimizi ve artık desteklediğini iddia etti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin meclisteki dış politika komisyonu toplantısında, Türkiye'nin dış politika konularında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, özellikle İran ile olan ilişkiler ve bölgedeki projeler hakkında bilgiler verdi.
Fidan, İran'ın başlangıçta Türkiye ve Irak arasında yürütülen "Kalkınma Yolu" projesine karşı direndiğini, ancak bu direncin kırıldığını ve İran'ın artık projeye destek verdiğini belirtti.
Fidan, İran'a yönelik yaptırımların bu proje sayesinde aşılabileceğini anlatarak, İran'ı ikna ettiklerini söyledi. Bu projenin, tüm bölge ülkeleri için önemli bir kalkınma fırsatı olduğunu vurguladı.
Fidan, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Nahçıvan arasında stratejik öneme sahip olan Zengezur koridoruna da değindi.
Ermenistan üzerinden geçişin araştırıldığını, ancak burada bir sorun olması durumunda İran üzerinden geçişin de değerlendirilmekte olduğunu ifade etti.
Bölge ülkelerinin bu konuda yapıcı bir yaklaşım sergilemesini beklediklerini ve İran'la toplantılar ve müzakerelerin devam ettiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Fidan'ın açıklamaları, Türkiye'nin bölgesel projelerde etkin rol oynadığını ve diplomatik alanda aktif bir politika izlediğini göstermektedir. Türkiye, İran ile işbirliğini artırarak bölgesel kalkınma projelerinde ilerleme kaydetmekte ve Filistin meselesinde uluslararası alanda aktif bir duruş sergilemektedir.
KAYNAK: X/TARİH VE POLİTİKA
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23