• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kahvaltı masasında gizli tehlike! Ekmeğine süren yandı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Kahvaltı masasında gizli tehlike! Ekmeğine süren yandı

Kahvaltıda ekmeğin üzerine sürülerek tüketilen labne peyniri, hafif tadı ve kıvamıyla seviliyor. Ancak uzmanlar, bu ürünün fazla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Uyarılara göre aşırı tüketim, özellikle yağ ve tuz dengesini bozarak olumsuz etkilere neden olabiliyor.

Tam yağlı sütten üretilen labne, doymuş yağ oranı yüksek bir besin. Aşırı tüketim, günlük kalori alımını artırarak kilo artışına ve kolesterol seviyelerinin yükselmesine neden oldu.

KALP DAMAR SAĞLIĞINA DİKKAT

Doymuş yağ bakımından zengin olan labnenin fazla tüketilmesi, kalp-damar hastalıkları ve tansiyon sorunu olan kişiler için risk oluşturdu. Kolesterol seviyelerinin yükselmesine zemin hazırladığı belirtildi.

Bazı markaların ürettiği labne peynirlerinde sodyum oranının yüksek olduğu tespit edilirken, fazla tuz alımı, yüksek tansiyon ve böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23