20 yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Hüseyin Besli, Akşam'daki köşesinde Denge Ararştırma'nın son seçim anketini değerlendirdi.
Akşam gazetesi yazarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı Hüseyin Besli, Denge Araştırma’nın son yaptığı kamuoyu araştırmasını okuyucularıyla paylaştı.
Araştırma şirketinde temaslarda bulunduğunu belirten Besli, son sonuçları da açıkladı.
İşte o yazıdan bir bölüm:
Her seçim sürecinde Hasan Basri bizleri bir iki kez davet eder ve bizler gidişat hakkında hem bilgilenmiş olur hem tahlillerde, çıkarsamalarda bulunuruz. Sadece kuru rakamlarda sunmadı. Rakamların arkasındaki dinamikleri, algıları, psikolojik durumu, sosyolojik akışı bir bilim adamı titizliğiyle, bir dava adamı hassasiyetiyle ortaya koydu. Bu kez de öyle yaptık. Rakamların derinliklerine inmeye, grafiklerin arkasını görmeye çalıştık.
'YÜZDE 60 AK PARTİ'Yİ TEK BAŞINA İKTİDAR GÖRMEK İSTİYOR'
Gördüklerimizin özeti şu: Muhalefet 7 Haziran seçimlerinde de avucunu yalamak mecburiyetinde kalacak gibi. Hasan Basri’nin kamuoyuna açıkladığı, bugün itibariyle hangi partinin ne kadar oy alacağının yanında; “Hangi partinin tek başına iktidar olmasını istersiniz?” sorusuna, halkın %60’ı Ak Parti diye cevap vermektedir. Yani 7 Haziran seçimlerini de Ak Parti her iki kişiden birinin oyunu alarak kazanacaktır. Durum bu. Göreceğiz.
İşte son anketten çıkan sonuçlar: