Dünyada 3. sırada yer alacak! Türkiye'nin dev projesinde son yaklaşıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, dünya vitrininde yer alan dev projelerine devam ediyor.
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, dünya vitrininde yer alan dev projelerine devam ediyor.
Çin'den yayılan ölümcül yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi ülkelerin ekonomilerini de derinden sarstı.
Bu dönemde bile dur durak bilmeyen Türkiye, yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.
Bu projelerinden biri Artvin'de yer alıyor. Yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde beton döküm işinin tamamlanmasına yaklaşıldı.
DSİ Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES inşaatında baraj ünitelerine ait yapıların inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, 4 milyon metreküp beton kullanılacak olan baraj gövde inşaatında yüzde 96’lık gerçekleşme sağlandığı, bu alanda bir rekora imza atıldığı kaydedildi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23