Normal şartlarda eti saatlerce oda sıcaklığında bekletiyoruz, bu yöntem uzun sürüyor. Peki et en hızlı nasıl çözülür? İşte cevabı...
Eti sıcak suda bekletmek doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden olur. Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak ise mümkün değil.
İşte doğru yöntem:
- İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz.
- Boş bir metal tencereye ılık su dolduruyoruz.
- Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz.
İçi su dolu tencere, ete baskı yaptığı için et hızlı çözüyor. Metal de, ısıyı iletme özelliği olduğundan, suyun ılıklığını ete daha çabuk iletiyor.
Kaynak: food-hacks.wonderhowto