• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti... FETÖ'ye bir darbe daha

Yeniakit Publisher
2020-12-11 16:33:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti... FETÖ'ye bir darbe daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamada "En son biliyorsunuz 300 civarında yakalandı. Yine alınmaya devam edecek" sözleriyle İzmir’deki FETÖ operasyonuna dikkat çekmişti. Haklarında gözaltı kararı verilen 295’i muvazzaf 304 şüpheliden 242’sinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde İzmir merkezli 50 ilde 295'i muvazzaf 304 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik bugüne kadar yürütülen, hedef sayısı ve nitelik açısından en geniş çaplı ve en yüksek gözaltı sayısı içeren operasyonda gözaltına alınanların sayısı 242 oldu.

"Gereğini yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada İzmir'de gerçekleştirilen dev operasyonu kastederek, "Emniyet Teşkilatı içinde, Silahlı Kuvvetlerimizin içinde Jandarma Teşkilatımızın içinde ne bulursak gereğini yapıyoruz. En son biliyorsunuz 300 civarında yakalandı, alındı. Yine alınmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

60'ı itirafçı oldu

İzmir Emniyeti Müdürlüğü TEM Şube ve İzmir Jandarması görevlilerince 50 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 242 şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor. 242 şüpheliden 60'ının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebiyle itirafçı olmak istediği öğrenildi.

Gözaltı listesinde 5'i Albay, 1'i yarbay, 1'i binbaşı, 10'u yüzbaşı, 221'i astsubay, 7'si uzman çavuş olmak üzere 295'i muvazzaf toplam 304 asker bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SUZAN

OH IYI OLMUS YAKALANMISLAR.ITIRAFCI OLMUS,AKLI NERDEYMIS YAKALANMADAN ITIRAFCI OLSAYMIŞ YA.

Millet

Tsk da mücadele tamam, tamam derken yapılan mücadelenin samimiyetin den şüphemiz yok. Bitmedi ama bitirileceğin den şüphemiz yok. Fakaat üniversiteler hala fetöcü kaynıyor. Üniversiteler temizlenmeden bu iş bitmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23