• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
20
Yeniakit Publisher
 Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

2016-04-05 21:45:46
Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Uzm. Dyt. Nilay Keçeci kalp sağlığını koruyan besinler hakkında bilgi verdi.

#1
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Beslenme planında yer alan bazı besinleri çiğ tüketmenin kalbin dinç kalmasını sağladığı söylendi.

#2
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Besinlerin bazılarını çiğ tüketmenin önemli olduğu ve çiğ tüketimin kalp sağlığını koruduğu ifade edildi.

#3
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, kalp için sağlıklı yiyecekleri şöyle sıraladı;

#4
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Avokado: Kalp sağlığını koruyan besinlerin başında yer alan avokado, içerdiği pek çok vitamin ve mineral ile kan şekeri ve basıncını dengelemeye yardımcıdır.

#5
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Çiğ olarak salata şeklinde ya da üzerine limon ve karabiber dökülerek de tüketilebilir.

#6
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Avokadonun yağı fazla tüketildiğinde yağlanmaya neden olabilmektedir; ancak yeterli tüketimi omega 3 yağ asitlerini arttıracağından kalp ve damar sağlığı açısından faydalı olacaktır.

#7
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Maydanoz: Maydanoz, kalp sağlığı için çiğ olarak tüketilmesi gereken yeşil sebzelerin başında gelir.

#8
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Özellikle salatalarda ya da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilerek tüketilmesi; şeker, tansiyon gibi pek çok hastalığa olumlu etki ederek kalp sağlığının korunmasına ve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olmaktadır.

#9
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Brokoli: Kalp sağlığına olumlu etki eden bir diğer yeşil sebze de brokolidir.

#10
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde ya da salatası yapıldığında ve yoğurtla karıştırıldığında damar yapısı ve yükselen kötü huylu kolesterolü düşürmekte etkisi oldukça yüksektir.

#11
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Kereviz: Çiğ olarak tüketildiğinde de en az yemeği kadar lezzetli olan kereviz, kalp sağlığı için en faydalı beyaz besinlerin başında gelir.

#12
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Kereviz çiğ olarak yoğurt ile karıştırılıp salata, meze şeklinde de tüketilebilir.

#13
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Kereviz, kalp krizi riskini önleme ve kalp ritimlerini düzenleme konusunda yardımcıdır. Kan basıncı ve damar yapısı üzerinde de olumlu etkilidir.

#14
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Zeytinyağı: Kalp sağlığı için omega 3 ve 6 içeriği yüksek olan zeytinyağı ve fındık yağı oldukça faydalıdır.

#15
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Yemekler dışında her gün içerisine 1 tatlı kaşığı kadar atılan baharatlar ile birlikte pişirilmeden tüketilebilir.

#16
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Nar: Antioksidan özelliği yüksek olan nar, kırmızı besinlerin içerisinde kalbi en iyi koruyan besinlerdendir.

#17
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Özellikle sabah saatlerinde 1 kase kadar nar tanelerini tüketmek kalp sağlığı başta olmak üzere, kolesterol ve damar yapısı için faydalıdır.

#18
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Kiraz: Yaz aylarında sofraların olmazsa olmazı kiraz, kalp sağlığına faydaları açısından paha biçilemez bir besindir.

#19
Foto - Çağın hastalıklarına şifa olan besinler

Antioksidan etkisi ve içerdiği mineraller ile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen kirazı en doğalından kısacası dalından alıp, temizleyip günde 1 avuç tüketmek kalbiniz için şifa olacaktır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23