• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asker, Suriye sınırında kuş uçurtmuyor

Yeniakit Publisher
2016-02-24 06:20:00 - 2016-02-24 00:18:52
Asker, Suriye sınırında kuş uçurtmuyor

Akit, Bükülmez Karakolu’nda alınan güvenlik önlemlerini ve hemen sınırın yanında kurulmuş olan 100 bin kişilik mülteci kampını görüntüledi. Sınır, son teknoloji güvenlik önlemleri ile donatılırken, asker 24 saat sınır bölgesini izliyor.

RAMAZAN ALKAN / HATAY-KIRIKHANTürkiye, Suriye tarafından gelebilecek saldırılara, kaçakçılara ve yasadışı geçişlere karşı sınır güvenliğini en üst seviyede tutuyor. Akit ekibi, Hatay Kırıkhan’da sınırın sıfır noktasında bulunan Bükülmez Karakolu’nda alınan güvenlik önlemlerini ve hemen sınırın yanında kurulmuş olan 100 bin kişilik mülteci kampını görüntüledi. Karakolun kuzey tarafı terör örgütü PYD’nin, güney tarafı ise Özgür Suriye Ordusunun kontrolünde bulunurken, Türkiye bölgede güvenliği sağlıyor.

ASKER SINIRDA TEYAKKUZDA

Suriye tarafından gelebilecek saldırıları, kaçakçılığı ve yasadışı geçişleri engellemek amacıyla Türkiye, sınır bölgelerinde aldığı güvenlik önlemlerini kamuoyuna duyurdu. İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin organize ettiği Hatay’da alınan sınır güvenlik önlemlerinin yerinde incelenmesi için bir basın ordusu sınıra götürüldü. Hatay’ın Suriye sınırında TSK’nın aldığı önlemler hakkında bilgilendirme amacı taşıyan programda, Türkiye’nin sınırdaki rolüne dikkat çekildi. Sınır, son teknoloji güvenlik önlemleri ile donatılırken, asker 24 saat sınır bölgesini izliyor ve karşı taraftan gelebilecek tehlikelere karşı hudut güvenliğini sağlıyor.

SURİYE HUDUDU STİNGER FÜZE SİSTEMİYLE KORUNUYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1’inci Hudut Taburu’na bağlı Bükülmez Karakolu’na ASELSAN tarafında yapılan yüzde yüz yerli Stinger füze sistemi kuruldu. Sistem sayesinde Suriye tarafından gelebilecek olası hava saldırılarına karşı önlem alındı. Karakolun hemen önünde bulunan Suriye tarafında ise Özgür Suriye Ordusu ve terör örgütü PYD var. Karakolun sol tarafında PYD’nin kontrolünde bulunan Afrin kantonuna ait Diyarbalut, sağ tarafta ise muhaliflerin kontrolündeki Atmeh kasabaları bulunuyor. Atmeh’te 100 bin Suriyeli mülteci yaşarken, kasaba çatışmaların başladığı 2012 yılında kurulmuş. 25 bin çadırın bulunduğu kampın bütün ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanıyor. Sınırın Suriye tarafında bulunan kamp bölgesi Suriye iç savaşı başlamadan önce küçük bir yerleşim yeri iken, bölgede çatışmaların artmasıyla birlikte büyük bir çadır kente dönüşmüş.

Sınırda alınan güvenlik önlemleri hakkında Gazetecilere açıklamada bulunan 2’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, sınır güvenliğinin amacına dikkat çekerek, “911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırının yaklaşık üçte biri alay komutanlığımızın sorumluğundadır. Hudut güvenliğinin daha etkin sağlanması maksadıyla geçen yıl sınır fiziki güvenlik sisteminin bir parçası olarak hudut hattımıza modüler beton duvarlar örülmeye başlanmıştır. Şu ana kadar bölgemizde 35 kilometrelik modüler beton inşası tamamlanmıştır. Planlamada ilk etapta kaçakçılığın ve yasadışı geçiş faaliyetlerinin en fazla olduğu bölgelere öncelik verilmiştir” dedi.

KAMPIN BÜTÜN İHTİYAÇLARINI TÜRK KIZILAYI KARŞILIYOR

Sınırın tamamının beton duvarlarla örüleceğini belirten Tuna, Atmeh çadır kenti hakkında da bilgi verdi. Tuna, “Önümüzdeki süreçte tüm hudut hattımız beton duvarlarla kaplanacak. Duvarın Türkiye tarafına yol, gözetleme kuleleri, aydınlatma ve kamera sistemleri kurulacaktır. Hemen arkamızda bulunan çadır kent, Atmeh çadır kentidir. Suriyeli mültecilerin sınırın Suriye tarafında barındırılması amacıyla Nisan 2012 birkaç çadırla kurulan kampta bugün, 100 bin kişi barındırılmaktadır. Çadır kente yaşayanlara yönelik Türk Kızılayı tarafından insani yardım yapılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23