• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

2023-01-15 14:12:31
Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Alzheimer riski pek çok kişiyi kaygılandırıyor. Bu sebeple bu hastalığa yakalanmamak için neler yapılması gerektiği sık sık araştırılıyor. Yapılan son araştırmalarla ilgili önemli bir açıklama geldi. Peki, hangi besinler alzheimer riskini azaltıyor

#1
Foto - Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yılda 3 ay boyunca probiyotik kullanımının yaşlanma döneminde alzheimer riskini azalttığını söyledi.

#2
Foto - Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Prof. Dr. Vefik Arıca, probiyotiklerin çocuklarda ve erişkinlerde faydalı olduğunu ifade etti. Probiyotiklerin yılda 12 hafta boyunca laktobasil ve bifidobakter türleri kullanıldığı zaman özellikle 60 yaşından sonra meydana gelebilecek alzheimer hastalığını azalttığı ve engellediğine dair ciddi yayınlar olduğunu belirten Arıca, “Bu nedenle özellikle 12 hafta boyunca yılın probiyotik kullanmamızda fayda var. İlerleyen dönemlerde, yaşlanma döneminde alzheimer riskini azaltıyor” dedi.

#3
Foto - Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arıca, “52 kadın ve 52 erkekte yapılan çalışmada bir yıl içinde 12 hafta probiyotik kullanımı laktobasil veya bifidobakter kullanıldığında alzheimer etkisini azalttığını biliyoruz.

#4
Foto - Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Probiyotikleri ilaç olarak mı kullanalım, yoksa doğal hayatta mı kullanalım? Doğal hayatta kullandığımız probiyotikler çok daha faydalı ama eğer kullanamıyorsak dışarıdan takviye olarak kullanabiliriz” diye konuştu.

#5
Foto - Alzheimer riskini azaltıyor! Her gün tüketmelisiniz

Prof. Dr. Arıca, boza, yoğurt, tarhana, turşu, ekşi mayalı ekmek ve peynir gibi besinler probiyotikler açısından zengin içerikleri olduğunun bilindiğini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23