Ayrıca bazı hazır çorbaların içine kıvam artırıcı olarak eklenen nişasta ve şeker türevleri, kan şekerini aniden yükselterek bağışıklık hücrelerinin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. "Un Tuzağı"na Dikkat: Kıvam mı, Zarar mı? Türk mutfağının vazgeçilmezi olan "meyaneli" çorbalarda kullanılan aşırı un, çorbayı bir vitamin deposundan ziyade bir karbonhidrat bombasına dönüştürüyor. Beyaz unun yüksek glisemik indeksi, vücutta ödem oluşumunu tetikleyebiliyor. Özellikle kış hastalıklarıyla savaşılan dönemlerde, vücudun sindirmesi zor olan bu ağır karışımlar sindirim sistemini yorarak bağışıklık enerjisini çalıyor. Çorbayı "Gerçek Şifa"ya Dönüştürmenin 3 Yolu Bağışıklığınızı düşürmek yerine tavan yaptırmak istiyorsanız bu 3 altın kuralı uygulayın: Doğal Kemik Suyu Kullanın: Hazır bulyon yerine evde kaynatılmış ilikli kemik suyu kullanmak, bağışıklık sisteminin yapı taşı olan kolajen ve amino asitleri doğrudan almanızı sağlar. Un Yerine Sebze Püresi: Çorbanıza kıvam vermek için un yerine haşlanmış patates, karnabahar veya kabak gibi sebzeleri blenderdan geçirerek ekleyebilirsiniz. Renklendirin: Çorbanın içine mutlaka antioksidan kaynağı olan zerdeçal, zencefil ve karabiber üçlüsünü ekleyin. Bu baharatlar bağışıklık hücrelerini aktive eder.