İnsansız hava aracı üreten Türk savunma devine soruşturma: 400 İHA ile bizi vurdular
Türkiye'ye yönelik tepki çeken boykot kampanyası büyüyor. Bu kez insansız hava araçları üretiminde etkin bir savunma şirketi olan Asis Guard hedefe konuldu.
Türkiye'ye yönelik tepki çeken boykot kampanyası büyüyor. Bu kez insansız hava araçları üretiminde etkin bir savunma şirketi olan Asis Guard hedefe konuldu.
Son dönemde Pakistan’la çatışan Hindistan’da Türk malları ve şirketlerine dönük tepki çeken bir boykot kampanyası başladı.
Boykotun nedeni Türkiye’nin çatışma döneminde Pakistan’a desteği. Zira, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan’la dayanışma içinde olduklarını duyurmuştu.
Boykot, ilk olarak Türkiye’ye turistik seyahatlerin iptal edilmesi yönündeki çağrılarla başladı.
Reuters’ın haberine göre geçtiğimiz günlerde 13 milyon perakendeciye tedarik sağlayan Tüm Hindistan Tüketici Ürünleri Distribütörleri Federasyonu (AICPDF) çikolata, gofret, reçel, bisküvi ve cilt bakım ürünleri dahil tüm Türkiye menşeli ürünlere ‘süresiz ve tam boykot’ başlattı.
Son olarak Türkiye merkezli havacılık şirketi Çelebi’nin güvenlik lisansı iptal edilirken Asis Elektronik’in savunma sanayi şirketi Asis Guard hakkında da soruşturma başlatıldı.
Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Madhya Pradesh Kentsel Gelişim ve İskân Bakanı Kailash Vijayvargiya ise, Asis Elektronik’in savunma sistemleri üreten şirketi Asis Guard hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.
Hindistan, Pakistan Ordusu’nun 7-8 Mayıs gecesi gerçekleştirdiği saldırılarda Türk yapımı ASİSGUARD SONGAR dronlarını kullandığını iddia etti. Yeni Delhi yönetimi 400 kadar Türk İHA'sının savaş sahasında kullanıldığını öne sürmüştü.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23