• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Yeniakit Publisher
Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Soğuk kış günleri geldi çattı. Bu sebeple de salep havaları başladı. Bu lezzetli içeceği kendi mutfağınızda yapmak mümkün desek. Üstelik tarihi osmanlı salebini yapmak oldukça basit. Herkes yapmak için satın almaya başladı. İşte tarife, pratik yol...

#1
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Salep havalarının gelmesi ile evde tarihi Osmanlı salebini yapmakta mümkün hale geliyor. Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bu salepler soğuk kış günlerinde vazgeçilemez içecekler arasında yer alır. İşte evde tarihi Osmanlı salep tarifi…

#2
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan salep, bu aylar ile sıkça tüketilmeye başlandı. Özellikle de soğuk havaların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan salep, sevilerek tüketilmeye devam ediyor. Lezzeti ile herkesi kendine çeken salep, yapımı ile de merak ediliyor.

#3
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Osmanlı döneminde çıkış yakalayan salep, bünyeye birçok faydası bulunması ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Salep, hazmı kolaylaştırıp mideyi rahatlatır. Kış günlerinde vücudu ısıtan ve direnç veren oldukça şifalı bir bitkidir.

#4
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Antik tıp kitaplarında bile faydası ile dikkat çeken salep, İbn-i Sina’nın yazıtlarında da yer alır. Anadolu’nun orkidesi olarak ifade edilen bitkiden elde edilmesiyle bilinen salep, toprak altındaki yumrularından elde edilir.

#5
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Kurumuş yumrular toz haline getirilerek kullanıma hazırlanır. Bu toz, 1 kilogram elde edilmek için ortalama 2600 orkideye ihtiyaç duyulur. Özellikle de kış mevsiminde sevilerek tüketilen salepler, yapımı ile de dikkat çekiyor.

#6
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Hazır karışımlar halinde de bulunan salepler evde kolay tarifi ile de yapılabiliyor. Osmanlı’dan süre gelen tarifler ile yüzyıllardır sevilerek tüketilen salepler, faydalarıyla birçok derde deva oluyor.

#7
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Midede yanma, şişkinlik ve gaz gibi sorunlar için oldukça idealdir. Bronşit gibi göğüs hastalıklarına iyi gelirken, zihni canlı tutar, direnç verir ve hafızayı güçlendirir. Doyurucu olmasıyla enerji de vermeye devam eder.

#8
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Kış aylarında vazgeçilemez lezzetlerinden biri olan salep, yapımı ile de oldukça merak ediliyor. Eşsiz lezzetiyle adeta insana mutluluk veren salep, sofraların gözbebeği oluyor. Anadolu orkidesi olarak bilinen bitkiden elde edilen tozlardan oluşan salep, kıvamı ve tadı ile sizleri alıp bambaşka yerlere götürüyor.

#9
Foto - Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Malzemeler: Yarım litre süt 1 tatlı kaşığı toz salep (aktardan alın) 1,5 yemek toz şeker Salep havaları başladı! Evde tarihi osmanlı tarifi Yapılışı: Salep yapımı için, sütü tencere alarak kısık ateşte pişirin. Ardından salep ve şekeri bir kapta karıştırın. Sütün hafifçe ısınmasının ardından salepli şekerli karışımı çırpıcı yardımı ile yavaş yavaş boşaltın. Isınmış süte karışımı kesinlikle yavaş dökmelisiniz çünkü hızlı dökerseniz topaklanma meydana gelebilir. Yaklaşık 30 dakika daha kaynatıla süt köpürmeye başlayacak ve koyu bir kıvam alacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23