• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

Yaylalarda beslenen hayvanların sütüyle tamamen doğal yöntemlerle üretilen göğermiş peynir, kendine has rengi ve aromasıyla hem Türkiye’de hem de dünya mutfaklarında ilgi çekiyor.

#1
Foto - Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

Erzurum’un geleneksel lezzetlerinden biri olan göğermiş peynir, doğal üretim süreci ve keskin aromasıyla hem yerel sofralarda hem de farklı ülkelerin mutfaklarında ilgi görüyor.

#2
Foto - Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

Kazanlarda kaynatılan süt, mayalanma sürecinin ardından uygun sıcaklık ve nem şartlarında geleneksel yöntemlerle hazırlanan peynir 2 ila 4 ay arasında bekletiliyor. Bu süreç sonunda peynirin kendine has yeşilimsi rengi ve keskin aroması ortaya çıkıyor.

#3
Foto - Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde yaşayan Ömer Faruk Özgelen, ailesinden öğrendiği peynir yapımını nesilden nesile aktarıyor. Annesiyle birlikte doğal yöntemlerle ürettikleri küflü peyniri uygulamalı olarak gösteren Özgelen, "Bu peynir tamamen doğal. Hayvanlarımız yaylada otluyor, sütü taze sağlıyoruz. Kaynatma ve bekletme sürecini doğru yaparsanız hem lezzeti hem de şifası yerinde olur" dedi.

#4
Foto - Hazırlanması 4 ay sürüyor! Bu peynir tam bir şifa kaynağı

Hem mayhoş tadı hem de doğal antibiyotik özelliğiyle dikkat çeken Erzurum'un küflü peynirinin kilosu ortalama 500 TL olurken, vatandaşların sofralarına yayladan gelen bir şifa kaynağı olarak ulaşıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23