• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
2020-05-27 13:50:33

Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 27 Mayıs darbesinin 60. yıldönümünde, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Alev Coşkun, 60 yıl önceki darbeci kafayı taşıdığını bir kez daha gösterdi.

#1
Foto - Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

27 Mayıs, darbeci zihniyetin hakimiyeti döneminde 'darbe' değil, 'ihtilal' olarak kutlanmıştı.

#2
Foto - Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

"27 Mayıs 1960 hareketinin altyapısında üniversite gençliği ve bu hareketi bayraklarla, alkışlarla destekleyen bir halk kesimi vardı" diyen Alev Coşkun, "Bu nedenle 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ile aynı torbaya konulamaz" iddiasında bulundu.

#3
Foto - Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

27 Mayıs rayından çıkan demokrasiyi rayına oturtmuş!... "27 Mayıs, rayından çıkan demokratik sistemi yeniden doğru yola getirmek için hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlüklerine bağlı çağdaş ve demokratik bir anayasa yapmayı hedef olarak belirledi" diyerek darbeye övgüler dizen Cumhuriyet'in patronu Alev Coşkun, "12 Mart ve 12 Eylül, aldığı kararlarla 27 Mayıs’ın yarattığı özgürlükçü, demokratik düzenin karşıtı uygulamalar yapmıştır" dedi.

#4
Foto - Cumhuriyet'in sahibi Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı

Darbe Meclisi'nin divan katibiydim... Kendisinin 27 Mayıs öncesi gençlik hareketleri içerisinde yer aldığını, daha sonra da 1961 Anayasası’nın hazırlanışında Kurucu Meclis’in divan kâtibi olarak görev yaptığını belirten Alev Coşkun, "... biz daima demokrasiye bağlıydık. Kesin olarak da idamlara karşıydık. Başbakan Menderes ve iki bakanın idam edilmeleri çok büyük bir hata, siyasal bir basiretsizliktir." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23