• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kriz derinleşiyor. Belediyeye bağlı şirketler İZELMAN, İZENERJİ, İZFAŞ, İZTEK ve EGEŞEHİR’de çalışan işçiler, kasım ayı maaşlarının eksik yatırılması ve aylardır alamadıkları sosyal haklar nedeniyle iş bırakmak zorunda kaldı. Haklarını isteyen işçiler, yönetimin duyarsızlığını protesto etmek için çıplak ayakla eylem yaptı.

#1
Foto - CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden İZELMAN, İZNERJİ, İZFAŞ, İZTEK ve EGEŞEHİR çalışanları, kasım ayı maaşlarını eksik yatırılması, maaşa ilave sosyal haklarının ise 4 aydır ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı, çıplak ayak eylemi yaptı. Genel İş İzmir Şubeleri binası önünde bir araya gelen işçiler, "Çıplak maaşa karşı çıplak ayak ile yürüyoruz" pankartı açtı, slogan attı. İşçiler ayakkabılarını ve çoraplarını çıkararak Mürselpaşa Bulvarı'ndan Kültürpark 9 Eylül Kapısı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında slogan atan işçiler, ellerindeki ayakkabıları salladı.

#2
Foto - CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, 9 Eylül Kapısı önünde gazetecilere 23 bin işçinin sosyal haklarını ve maaşlarını eksik aldığını belirterek, haklarının gasbedildiğini söyledi. Belediye yönetimiyle aylardır görüşmelerini sürdürdüklerini ancak somut bir ödeme takviminin açıklanmadığını aktaran Gül, "Günlerdir belediye bürokratları 'maaşlarda herhangi bir sorun yok' demelerine rağmen maaş ödemesinden bir gün önce bazı basın organlarında 'emekçilerin maaşları çıplak ücret olarak yatırılacak' haberleri çıkmış, aradığımızda bu haberin doğru olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Maaşımıza yapılan bu saldırıyla kiralarımızı, kredilerimizi ve faturalarımızı ödeyemez hale geldik. Bu tutum sabrımızı taşırmış ve işçiyi bilinçli olarak sokağa itmiştir." ifadelerini kullandı.

#3
Foto - CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

Gül, eylemlerinin hukuki ve meşru olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Başlattığımız eylemi sadece maaşlarımız için değil, 4 aydır zamanında ödenmeyen sosyal haklarımız için de yaptığımızın bilinmesini isteriz. Sosyal haklarımız ile ilgili somut bir ödeme yapılmadığı takdirde eylemlerimiz devam edecektir. Haklarımızı bekleyerek değil, mücadele ederek alacağız. Bugün sabah saatlerinden itibaren tüm iş yerlerimizde yarım gün iş bırakarak sesimizi yükseltiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizleri ciddi şekilde muhatap alıp haklarımız için ödeme planı yapmadığı ve iş güvencemiz sağlanmadığı takdirde, fiili ve meşru mücadelemizi kararlılıkla yükselteceğiz."

#4
Foto - CHP sayesinde daha neler göreceğiz neler! ‘Çıplak maaş'a karşı çıplak ayaklı eylem

"5 GÜNLÜK EYLEM PLANIMIZ VAR" Genel-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal da bir hafta boyunca eylemlerin devam edeceğini kaydederek, "Bugün otobüsler durmadı. Can alıcı işlerimizin bazıları da durmadılar. İşlerimizi ve halkımızı aksatmadık. Ancak bizim 5 günlük bir eylem planımız var." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23