• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

2023-11-28 16:53:26
Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Son zamanlarda bazı gıdaların çiğ olarak tüketilmesi popüler hale geldi. Ancak bazı besinleri pişirmeden tüketmek adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

#1
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Son yıllarda sosyal medyada dikkat çekmek için pek çok yanlış bilgi içerek video ve bilgiler yer alıyor. Özellikle bazı gıdaların çiğ olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Hiçbir doğruluğu olmayan bu söylemleri önemsememekte fayda var. İşte, kesinlikle çiğ tüketilmemesi gereken o besinler:

#2
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Karides: Karidesler çiftliklerde yetiştirilen deniz ürünleridir. Toplu bir şekilde barındırılan karideslerde parazit ve bakteri yayılımını önlemek için ise yemlerin içerisine antibiyotikler eklenir. Suları da pestisit ve fungusitler ile doldurulan karideslerin çiğ halinin içerisinde klor bulunur. Pek çok kimyasal madde barındıran karidesi pişirmeden tüketmek laboratuvar tüpünden kimyasal içmek kadar tehlikeli bir durum.

#3
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Fasulye: Çiğ fasulyelerin içerisinde pişirilerek çıkarılması gereken tatsız bir toksin bulunur. Fasulye çiğ kaldığı sürece içerisinde barınmaya devam eden bu toksini çıkarmanın tek yolu fasulyeyi kaynatmaktan geçer. Çiğ halde tüketilen fasulye zehirlenmenize sebep olabilir.

#4
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Sosis: Çiğ sosis listeria bakterisi taşımaktadır. Listeria bakterisi vücuda alındığı takdirde sindirim sisteminde bozulmalara ve gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu risk sosisli sandviçlerdeki yarı pişmiş sosislerde de bulunduğundan, sosislerin tamamen pişirilmeden tüketilmemesi gerekiyor.

#5
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Mantar: Mantarlar kültür mantarı da dahil olmak üzere ağır metalleri emme eğilimine sahiptir. Radyoaktif ağır metalleri de emen mantarların çiğ şekilde tüketilmesi ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu riski almak yerine pişmiş mantar tüketmek en sağlıklısı olacaktır.

#6
Foto - Adeta zehir özelliği taşıyor! Bu besinleri sakın pişirmeden yemeyin

Patates: Patates genel olarak bakıldığında sağlıklı bir sebzedir. Ancak gün ışığında uzun süre muhafaza edilen patateste filizlenme başlar. Filizlerde oluşan bakteri de bu şekilde patatese geçer. Bu dakikada sonra filizlenen kısımları kesseniz dahi patateste biriken bakteri yaşamaya devam edecektir. Satın aldığınız patateslerin filizleri ayıklanmış olabilir. bu nedenle en sağlıklısı pişirmeden tüketmemek olacaktır. Kaynak: Haber Global

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23