• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Yeni musibetimiz sosyal şeytanlar

21 Ocak 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Gerçi sosyal medyadan şeytanlık edenler yeni değil ama şimdiye kadar rahatça şeytanlık ettikleri sahalardaki cürümlerinin resmileşmesine karşı çakmaları yeni.

Sanki memleketimizin-milletimizin üzerindeki siyasi, ekonomi, sosyal ve kültür adıyla, medyanın çeşitli kolları ve televizyonlardaki dizi-film-magazin sağanağı altında insanı ve aileyi parçalayan programlar azmış gibi bir de bu ukala cüruflar çıktı başımıza.

Eğer iyiler, sosyal medya denilen mecrayı, mayalarının gereği iyiliklerle doldurmazlarsa, elbette bu meydanlar kötülerin kötülükleriyle doldurulacaktır.

Eskiler der ki, “Kötü insan yoktur, kötülük yapan insan vardır”. Kötülerin kötülükleriyle mücadele etmek için iyilerin iyilikleri çoğaltması gerekir.

Sosyal şeytanların musibetlerini önlemek; insana hizmeti kutlu bir görev bilen ve dünyasını-ahiretini kurtarmak isteyen hepimizin üzerine mazeretsiz mecburiyettir.

Bilirsiniz hakiki şeytan “Besmele” çekince insanı bırakır ve gider ama şeytana hizmette kusur etmeyen “insan şeytanlar”, değil “Besmele”, “Hatim de” indirseniz; ne kulağınızdan ne gözünüzden ne zihninizden gitmedikleri gibi iyice yerleşirler.

Tekrarlayalım, görünmeyen ama görünen şeytanlara yoldaşlık edenler, sadece cep telefonları, bilgisayar ve benzeri aletlerde yuvalanmış değiller.

Esas bunların büyüğü, televizyonlarda konuşlanmış vaziyetteler. Tanıtımları görüyorsunuzdur, bilmem kaç Türk dizisi, dünyanın bilmem kaç ülkesinde gösteriliyormuş.

Hangi diziler, nasıl diziler? Bu dizilerde işlenen hikâyelerin kaç tanesi bizim medeniyetimizi ve yerli milli kültürümüzü anlatmaktadır?

Toplumumuzda “Benim bir ailem var ve ailenin kutsallığına inanırım” diyebilen hiç kimse, o dizilerde işlenen konuları benimsemez ve onlardan birisi olmak istemez.

Soru hemen gelsin. “O zaman bu dizileri kim izliyor beyim”? İşte bu sorunun cevabını ne ben biliyorum ne de bilenler olacağını sanıyorum.

Görüldüğü gibi sosyal medya, yenidünya düzeninin önde gelen etkili araçlarından birisi oldu ve olacak. Öyleyse bu araçları kötülere ve kötülüklere bırakmamak lazım!

Madem her iyi insan, iyiliği yaymak, kötülüğü önlemekle yükümlüdür ve bu vazifesi onu ahiret gününe taşıyacak azığıdır, o vakit tüm kötülüklere karşı aynı yolla mücadele etmek durumundayız.

Onlar, şunlar, bunlar demeden, nerede temiz icraatlar varsa; duymak, duyurmak suretiyle kirliliklerin ve çirkinliklerin yayılma sahalarını daraltılabiliriz.

Ezcümle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan:

“Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi dijital dünyayı da siber vatanı içine alacak şekilde genişleteceğiz.

Siber vatana sahip çıkmanın bir tarafında teknik altyapı varsa, diğer tarafında da içerik üretimi bulunuyor.

Eğer biz, kendi vatandaşlarımızdan başlayan siber dünyadaki her bireye hitap edecek, onları kendi mecralarımıza çekecek içerik üretemezsek, bu savunma hattını korumakta başarılı olamayız.

Müziğinden resmine, sinema ve dizisinden grafiğine kadar tüm dallarıyla sanat, bu içerik üretiminin en kritik bölümüdür”. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metehan

Ben şahsen sosyal medyada yaşamıyorum, sosyal medya diye yutturulan abuk subuk sunucuları dışarıda yahudi istihbarat araçları face twit insta gibi hiçbir sosyal medya lağımını kullanmıyorum. Kullanmayacağım. Yerlisi olursa belki

Mahmut uçar

Ey iman edenler kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.(Tahrim suresi) iktidarın ailesi bu ülke ve toplumdur , yöneticiler gereken hassasiyeti göstermelidirler. Tarihin menfi tekerrür saiki teyakkuz halindedir. Resulullah efendimiz şöyle buyurmaktadır; bir insanın hidayetine vesile olmak yer gök arası her şeyden daha hayırlıdır .Ey Yüce Rabbimiz idarecilerimizi ıslah eyle olmayacaklarsa salihleri bize gönder..Ey idareciler 7 sınıf insan arşın altında gölgelenecek mahşerde 1 .....Adil idareciler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23